Ці продукти захищають від депресії краще за ліки

1 Серпня 2018 13:37

 Продукти харчування з високим вмістом волокон можуть зменшити рівень стресу і навіть перешкодити їжі або бактеріям потрапити з кишечника в кровотік.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Медикфорум,  такого висновку прийшли дослідники з University College Cork.

Продукти харчування з високим вмістом харчових волокон зменшують рівень стресу в організмі і не дають їжі і бактеріям протікати з кишечника в кров. Зв’язок між бактеріями в нашому тілі і нашою поведінкою, особливо, тривожністю і стресом, це досить популярна область для наукових досліджень. Продукти харчування з високим вмістом волокон на зразок фруктів, овочів і цільнозернових є основним джерелом субстанції під назвою коротколанцюгові жирні кислоти в нашому організмі.

Дослідники з’ясували, що протягом тривалого періоду часу низький рівень цих жирних кислот робить кишечник менш ефективним і більш «протікаючим». В результаті, стінки кишечника дають можливість неперетравленим частинкам їжі, бактеріям і мікробам проникати в кровотік, що сприяє стійким запальним процесам. Дослідження на мишах показали, що якщо в дієті міститься достатня кількість харчових волокон, то гризуни демонструють меншу тривожність і депресивні симптоми, вони є більш соціальними і показують хороші когнітивні навички.

Висновки дослідження дозволяють припустити, що коротколанцюгові жирні кислоти впливають на мозок в плані зниження рівня тривожності і депресії. Вони також захищають кишечник від небезпечних протікань.


Нагадаємо, раніше ми писали, що депресія, зазвичай, проявляється емоційними симптомами. Але деякі з людей навіть не підозрюють, що депресія може викликати і фізичні симптоми.

Нагадаємо, коли людина втрачає інтерес до своєї роботи в офісі, то це має ефект гірший, ніж депресія, і така апатія не добра для психічного здоров’я.

Раніше повідомлялося, що слід розрізняти перевтому та депресію. Адже це різні речі, хоча і мають схожу симптоматику.

Джерело: narodna-pravda.ua