Як шлюб впливає на здоров’я людини: вчені знайшли відповідь

10 Серпня 2018 06:20

 

 Науковці з  Кільського університету (Великобританія) дійшли висновку, що шлюб може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і  врятувати від передчасної смерті.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це пише MedicalXpress.

Свої висновки фахівці  зробили на основі 34 великих досліджень, що  проводилися  впродовж 1963-2015 роках, в яких  вивчали зв’язок між сімейним станом і здоров’ям людини. Вчені проаналізували дані близько 2 мільйонів людей віком від   42 до 77 років.

Експерти з’ясували, що люди, які ніколи не перебували у шлюбі, розлучилися або ж овдовіли, помирали частіше, ніж ті,  хто перебував в шлюбі.

Також вчені дійшли висновку, що розлучення підвищує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань  в середньому  на 25 відсотків і  інсульту – на 16 відсотків.

Науковці пояснюють це тим, що одружені люди раніше помічають проблеми зі здоров’ям і частіше звертаються за допомогою до лікаря.


Як повідомляла НАРОДНА ПРАВДА, нещодавно пішла під вінець народний депутат Світлана Заліщук.  Вона стала дружиною 49-річного британського юриста Вейна Джордаша.

Нагадаємо, старший син екс-президента Ющенка вдруге одружився. Весілля відбулося у листопаді минулого року.

Нагадаємо також, 58-річний харківський олігарх Олександр Ярославський продовжує влаштовувати свята і здійснювати мрії своєї 30-річної жінки Марини. Після 12-ти років подружнього життя пара відсвяткувала весілля в столиці Великобританії.

Крім того, у квітні незвичайна церемонія весілля в небі відбулася в Одесі. Вперше на території України молодята зареєстрували шлюб на висоті тисячі метрів

 

Джерело: /narodna-pravda.ua