Справа “підземки”: за два роки розмір неустойки фірми Кольгоферів зріс майже у 15 разів

15 Серпня 2018 14:57

Управління комунального майна Хмельницької міської ради виграло судову справу у хмельницького ТзОВ “Либідь”, яке другий рік без рішень органів влади користується комунальним майном загальною площею 695 кв. м, що в підземному пішохідному переході на вул. Камянецькій, 21/1-А.

Про це свідчить рішення Господарського суд Хмельницької області від 31 липня.

Комунальники звернулися до суду за стягненням неустойки з приватної компанії на суму 706,2 тис. грн. Вони поскаржилися, що ще у грудні 2016 року виграли справу у “Либідь”. Згідно з судовим рішенням, фірма мала звільнити частину підземного пішохідного переходу загальною площею 695 кв.м і передати її балансоутримувачу – Міському комунальному підприємству по утриманню нежитлових приміщень комунальної власності. Також з приватника стягували 48 тис. грн неустойки.

Вищий господарський суд України 20 вересня 2017 року підтвердив законність вказаного рішення.

Однак досі перший відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області не виконав попереднє судове рішення.

Тому позивач в черговий раз наполягав задовольнити судовий позов до ТзОВ “Либідь”. Представник відповідача проігнорував засідання, відзиву на позов не подав, причин неявки та неподання доказів не повідомив.

Суддя В’ячеслав Димбовський, зіславшись на Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та юрисдикцію Європейського суду з прав людини, вважає, що рішення суду з будь-якої справи (у цьому випадку – рішення Господарського суду Хмельницької області від 16 грудня 2016 року – НГП), яке набрало законної сили, не може бути поставлено під сумнів.

За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, ТзОВ “Либідь” належить бізнес-сім’ї Валерію і Оксані Кольгофер з Хмельницького. Пан Валерій керував Летичівською та Хмельницькою РДА в часи правління президента Віктора Януковича. Пані Оксана в цей час була депутатом Хмельницької міськради від Партії регіонів.

З березня 2015 року фірма записана на хмельничанина Анатолія Решетніка.

Пан Решетнік також є директором у ТОВ «Укрбудінвест», службові особи якого підозрюються у привласненні чужого майна у великих розмірах.

Джерело: ngp-ua.info