У Кремлі продовжують “ліпити” з Сенцова терориста

16 Серпня 2018 12:52

У Кремлі у відповідь на питання про можливість помилування українського режисера Олега Сенцова в черговий раз заявили, що він засуджений за тероризм.

Про це сказав журналістам 16 серпня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє російське агентство ТАСС.

“Пропоную не забувати про те, що мова йде про людину, засуджену за статтею “тероризм”, яка готувала вибух у Криму, – підкреслив представник Кремля. – Напевно, потрібно в першу чергу не забувати цього”.

Відповідаючи на питання про перспективи помилування режисера, Пєсков заявив, що “тут, звичайно, потрібно в першу чергу слідувати нормам російського законодавства”.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування політв’язня в Росії українського режисера Олега Сенцова.

В цей же день Пєсков заявив, що вважає некоректними заяви про відмову Кремля в помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

Перший віце-спікер Верховної Ради уповноважений президента України Тристоронньої контактній групі врегулювання кризи на Донбасі Ірина Геращенко відзначала, що особисте звернення з клопотанням про помилування не є обов’язковою умовою.

Геращенко нагадала, що відсутність особистої чолобитною не завадила Путіну помилувати Надію Савченко.

Ще одні політичні в’язні Кремля Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров не писали ніяких прохань про помилування. Їх вдалося звільнити за сприяння турецької сторони.

Український режисер, незаконно засуджений в РФ, міститься в російській колонії “Білий ведмідь” за полярним колом у Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ – і тримає його вже 95 днів.

Джерело: .pravda.com.ua/