Хмельницька облрада виділить 300 тисяч на розробку пропозицій щодо реконструкції аеродрому

21 Серпня 2018 11:41

Депутати Хмельницької облради планують внести зміни до Програми відновлення та розвитку комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» на 2018-2022 роки.

Про це свідчить проект рішення, підготовлений на чергову сесію, яка відбудеться 27 вересня.

Зокрема, пропонується передбачити у бюджеті 282 тис. грн на розробку експертних пропозицій щодо реконструкції аеродрому КП «Аеропорт Хмельницький» з детальною проробкою реконструкції існуючих аеродромних покриттів та продовження штучної злітно-посадкової смуги.

Мова йде про визначення міцності, несучої спроможності аеродромного покриття аеродрому міжнародним методом АСN-РСN, продовження елементів аеродрому для експлуатації повітряних суден кодової букви «С» з визначенням типу покриття і рекомендованих технологій, а також для забезпечення зльоту, посадки, руху легких повітряних суден максимальною масою не більше 5700 кілограм шляхом залучення сертифікованого, спеціалізованого інституту.

Крім цього, депутати виділять 68 тис. грн на придбання радіостанції ІСОМ – 110А.

Як писав НГП, вінницьке ТОВ “Баскурт” за 779,7 тис. грн відремонтує злітно-посадкову смугу аеродрому хмельницького аеропорту.

Також ТОВ “Еко-Фотуре Плюс” (Кам’янець-Подільський район) за  589 тис. грн здійснитьпоточний ремонт адміністративної будівлі з частковою заміною вікон та утеплення.

 

 

Джерело: ngp-ua.info