Працівник Хмельницької АЕС здійснив сходження на дві вершини Паміру

21 Серпня 2018 12:13

 

Відразу на дві вершини-семитисячники – пік Коржиневської (7105 м.) та пік Ісмаїла Самані (7495 м.) – піднявся працівник енергоремонтного підрозділу Хмельницької АЕС Олександр Веремійчук, керівник клубу скелелазіння «Вершина», який своїм прикладом надихає на перемоги юних альпіністів міста атомників.
Українська делегація цьогоріч виявилася небагаточисельною, проте завдання, яке ставили перед собою альпіністи, виконали. Всього лише двоє українців зуміли самотужки піднятися на пік Коржиневської і вже у складі групи здійснити сходження на пік Ісмаїла Самані, на яких гордо замайоріли прапори України та Енергоатома.
«Кожне сходження – це окрема історія, адже в горах є свої правила і люди різних національностей розуміють тут один-одного без зайвих слів. Під час акліматизації в таборі спілкувалися з таджиками, росіянами, англійцями, норвежцями, іспанціми, допомагали естонським кінематографістам у зйомках фільму про альпіністів. Разом з усіма хвилювалися за провідника, який звалився в провалля, раділи, коли повернувся неушкодженим. Своєрідне перезавантаження свідомості відбулося після аварії гвинтокрила, під час якої загинули люди з якими нещодавно спілкувалися. З’явилося відчуття, що гори приймають не всіх, до них потрібно ставитись з обережністю і любов’ю», – розповідає О.Веремійчук .
Про особливу любов до гір альпініста-атомника свідчать вже підкорені гірські вершини Казбеку, Ельбрусу, Тянь-Шаню та Паміру. Знесилений, але з відчуттям завершеності Олександр Веремійчук планує і надалі продовжити випробування своїх можливостей та пізнання світу. Серед найближчих планів – підкорення ще двох семитисячників. А ще обов’язкова робота з юними альпіністами міста- супутника Хмельницької АЕС.
Інформаційний центр ВП ХАЕС