Хмельницький ЦНАП видаватиме біометричні паспорти

22 Серпня 2018 06:45

З 23 серпня хмельницький центр з надання адмінпослуг, що на вул. Соборна, 16, відкриває сектор з оформлення біометричних документів.

Як повідомляє прес-служба міськради, громадяни зможуть оформити або обміняти паспорт громадянина України для виїзду за кордон (у тому числі термінове оформлення); оформити паспорт громадянина України; оформити паспорт громадянина України у разі обміну замість пошкодженого, втраченого або викраденого.

Для належного забезпечення надання вищезгаданих послуг мешканцям міста виконавчий комітет Хмельницької міської ради придбав дві робочі станції з прийому та видачі документів для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Прийом громадян в управлінні (вул. Соборна, 16) проводитиметься адміністраторами сектору з оформлення біометричних документів відділу надання адміністративних та інших послуг в порядку попереднього запису до електронної черги. Записатися на чергу можна через офіційний сайт ЦНАП міста Хмельницького або в приміщенні управління (вул. Соборна, 16) через термінал електронної черги, спланувавши візит за два тижні наперед. Громадянин може самостійно обрати зручний для нього день та час прийому.

Прийом документів здійснюватиметься:

  • понеділок – четвер з 09.00 до 15.00 год.
  • п’ятниця з 09.00 до 14.00 год.

Видача готових результатів відбуватиметься:

  • понеділок – четвер з 15.00 до 17.00 год.
  • п’ятниця з 14.00 до 16.00 год.

За оформлення паспортів в управлінні стягуватиметься тільки адміністративний збір. Виготовлення паспорта громадянина України у формі ІD-картки коштуватиме 279 грн (до 20-ти робочих днів),терміново (до 10-ти робочих днів) – 366 грн. При оформленні нового паспорта громадянина України, у зв’язку із втратою або псуванням попереднього, – додатково стягуватиметься держмито у розмірі 34 грн. При досягненні 14-річного (або 16-річного) віку, перше виготовлення паспорта громадянина України у формі ІD-картки – безкоштовне.

Вартість виготовлення біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт) становитиме 557,32 грн (термін виготовлення – до 20-ти робочих днів),терміновий (до 7-ми робочих днів) – 810,32 грн. У разі необхідності термінового виїзду за кордон, пов’язаної з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном, а також за наявності підтверджуючих документів, закордонний паспорт може бути виготовлений у термін до 3-х робочих днів. Вартість такого паспорта становитиме 810,32 грн.

Про готовність паспорта, суб’єкти звернення отримуватимуть смс-повідомлення, також на сайті Державної міграційної служби України в режимі реального часу можна перевірити стан оформлення паспорта.

Джерело: ngp-ua.info