Голова Полонської РДА погорів на хабарі 33 тис. дол

22 Серпня 2018 07:03

Сьогодні співробітники Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області та працівниками Національної поліції України викрили в одержанні неправомірної вигоди голову Полонської районної державної адміністрації Віктора Солодкого.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Посадовець вимагав від представника одного з фермерських господарств грошові кошти у розмірі 32 тис. 900 доларів за винесення розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 га для ведення сільського господарства терміном на 10 років.

Голову РДА затримано під час одержання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 15700 доларів.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особі буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що 1 квітня 2017 року Віктора Солодкого було призначено головою Полонської РДА. До цього він працював приватним підприємцем.

 

 

 

Джерело: ngp-ua.info