У КИЄВІ ВІДКРИЮТЬ ВИСТАВКУ, ПРИСВЯЧЕНУ ІСТОРІЇ ГЕРБА УКРАЇНИ

23 Серпня 2018 08:05

У четвер, 23 серпня, у Києві відкриється виставка про український тризуб, приурочена до 100-річчя затвердження його Державним Гербом.

Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам’яті.

“Український інститут національної пам’яті у співпраці з видавництвом “Родовід” підготували фотодокументальну виставку “Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України”, яка демонструватиметься на великих банерах біля Головпоштамту столиці”, – йдеться у повідомленні.

В УІНП наголосили, що тризуб із монет часів київського князя Володимира Великого у 1918 році взяли за основу для малюнків герба та печатки Української Народної Республіки.

“Тризуб фактично легітимізував історичний зв’язок модерної України із Руссю – як головної її спадкоємиці. Він став одним із головних атрибутів незалежної Української держави, а також важливим маркером української національної ідентичності. Упродовж усього XX ст. Тризуб надихав митців на створення його художніх інтерпретацій. Виставка присвячена роботам Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та ін”, – зазначають організатори виставки.

Джерело: prm.ua