Відновлення фігур Миколи Мазура у парку Чекмана затягується

29 Серпня 2018 09:09

Фото: автора

Металеві фігури хмельницького художника та скульптора Миколи Мазура вже понад 30 років стоять у парку імені Михайла Чекмана. Про їх стан годі й говорити – металеві деталі прогнили, а фарба давно вже полущилася.

Цьогоріч, з міського бюджету було виділено 100 тисяч гривень на ремонт композиції «Космос», яка є у найгіршому стані. Роботи стартували в кінці травня і мали бути завершені за місяць. Однак, ракета та космонавт й досі стоять без змін.

«Ми сподівалися оновити композицію за місяць, однак обсяг робіт виявився значно більший, а ніж ми очікували. До того ж, проводити «терапію» нам постійно заважав дощ. Наразі працівники підрядної організації видалили прогнивші ділянки композиції та приступили до зварювальних робіт. Після цього відбудеться ґрунтування та фарбування фігур. Сподіваємося, що до початку холодів усі ремонтні роботи фінішують. Якщо металева фігура «Космос» буде відремонтована належним чином, то такі ж відновлювальні роботи проведуть й іншим металевим фігурам Мазура, які ще є в парку ім. Т. Г. Шевченка і біля «Сілістри», – розповів начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Василь НовачоНадіяк.

 

Надія СВІНЦІЦЬКА

 

 

Джерело: ye.ua