У Хмельницькій інфекційній лікарні кількість хворих на менінгіт збільшилася

31 Серпня 2018 07:52
Медики кажуть, що лише за серпень до них поступили 15 хворих з таким діагнозом, тоді як 7 місяців 2018 року зареєстровано лише 19 випадків.
На сьогоднішній день у Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває 10 хворих, у яких підтверджений діагноз вірусний менінгіт. Як зауважує головний лікар установи Оксана Піддубна, такої кількості хворих з таким діагнозом у лікарні давно вже не було.

«За сім місяців 2018 року ми зареєстрували 19 осіб, які захворіли на вірусний менінгіт. У серпні кількість таких хворих досягнула 15 осіб. Ця цифра викликає у нас тривогу. Серед госпіталізованих зараз є семеро дітей та троє дорослих. Усі вони проходять відповідне лікування. В досить важкому стані перебуває 14-річна хмельничанка, яка наразі перебуває без свідомості та має судоми», – каже Оксана Вікторівна.

Лікар зауважує, що дане захворювання не є заразним і виникає лише внаслідок перенесеної вірусної або бактеріальної інфекції.

Довідка:
Менінгіт – це запалення захисних оболонок головного або спинного мозку людини. Бактеріальна або вірусна інфекція, що потрапляє до спинномозкової рідини (ліквору), яка циркулює у порожнинах головного та спинного мозку, та зазвичай викликає запальний процес. Однак причинами менінгіту можуть стати і певні травми, рак, вживання деяких лікарських препаратів, а також інші види інфекцій. Тому важливо виявити причину менінгіту, адже це найважливіший фактор для призначення правильного та ефективного лікування

 Надія СВІНЦІЦЬКА

 

Джерело: /ye.ua/