#FreeSentsov: українців закликають підписувати петицію

4 Вересня 2018 07:15

Олег Сенцов голодує 113 день. Так він вимагає волі для невинних українських політв’язнів. Зараз життя Олега в руках 100 000 небайдужих людей, які мають поставити свій підпис під петицією на сайті Білого Дому. До завершення терміну збору підписів лишилось 5 днів. Вже є третина від необхідного.

Для того, щоб встигнути за 5 днів, треба згуртуватися. До цього закликає, зокрема, актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв.

“Підпис потрібен не лише Олегу Сенцову. Так це ще один крок, щоб врятувати його життя та життя інших полів’язнів. Водночас це потрібно усім нам. Якщо ми вважаємо себе людьми. Якщо ми вважаємо, що зміни починаються не з когось, а з себе. То варто зробити цей крок. Його тривалість 10 секунд. Одночасно безцінний і нічого не вартий. Цей крок не потребує від нас самопожертви, а лише трошки відповідальності”, – говорить режисер.

До думки Сеітаблаєва приєднались представники студентства та Києво-Моглянської академії. Також слова на підтримку петиції висловили: актриса театру та кіно Римма Зюбіна, засновник Національного Реєстру Рекордів України Валентин Щербачов, президент БФ “Духовний культурний фонд “Майбутнє нащадків” Лариса Драгунова, співзасновник ГО “Спільна перемога”, Олександр Соколинський та інші. Всі вони впевнені, що наша головна зброя зараз – згуртованість та небайдужість.

“Коли ми наберемо 100 000 підписів, це вкаже американському урядові на те, що в Україні йдуть зміни. Що ми можемо об’єднуватись. Вони не зможуть пропустити це повз очі. Окрім того, це ще один варіант привернути увагу Кремля. Путін побачить, що вже весь світ кричить: скільки можна незаконно утримувати українських політв’язнів? Для нас же – це екзамен. Але екзамен через дієвий механізм. І я впевнений, що він спрацює. Головне – не бути байдужими”, – вважає Олександр Соколинський.

Як підписати петицію

Спершу перейдіть на сайт Білого Дому, клікнувши тут. На ньому ліворуч заповніть коротку форму: Ім’я, Прізвище та Е-mail. Це займе кілька секунд. Після заповнення форми, на пошту отримаєте лист-підтвердження. Там буде два лінки. Хто не розуміє англійську, треба клікнути на той, що виділений жирним. Після цього, вас знову перекине на сайт Білого Дому, де привітають з успішним підписанням петиції.

Нагадаємо, Сенцова затримали російські спецслужби у 2014 році. Його звинуватили у підготовці терактів у Криму та засудили до 20 років колонії суворого режиму. Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова є сфабрикованою.

Джерело: uain.press