Хитрощі з якими бісквіт завжди буде чудовим

12 Вересня 2018 11:05

Як правильно спекти бісквіт?

Продукти, зрозуміло, повинні бути свіжими і вищої якості, а посуд (миски, віночок або міксер) – абсолютно чистими, без слідів жиру і води.

Форму для випічки – переважно роз’ємну – потрібно підготувати заздалегідь: вистелити її спеціальним папером або змастити м’яким вершковим маслом і злегка посипати борошном.

Дуже важлива черговість змішування інгредієнтів. Спочатку збиваються яйця (вони повинні бути кімнатної температури!), потім додається цукор, і в останню чергу – борошно (краще – пшеничне).

Для більшої пишності борошно варто просіяти через сито і змішати з крохмалем.

Збивати яйця найкраще міксером. Якщо його немає, тоді віночком, але запасіться терпінням, тому що збивати доведеться довго. Яєчна маса повинна збільшитися в об’ємі в три рази, стати білуватого кольору і нагадувати за текстурою добре збиті вершки.

Цукор попередньо змішується з ванільним цукром і додається в яєчну суміш поступово.

Яєчно-цукрова суміш збивається не менше 10 хвилин.

Борошно додаємо поступово, зменшивши оберти міксера до мінімуму. Вимішувати тісто потрібно не більше 15-20 сек., щоб бісквіт не вийшов занадто щільним. Досвідчені кондитери радять борошно вимішувати руками (не більше двох хвилин), але для цього необхідний навик, інакше тісто втратить свою легкість і легкість.

Якщо ви хочете додати цедру, то робити це краще після того, як розмішати борошно.

Готове тісто ні в якому разі не має стояти. Його необхідно негайно перелити у форму для випічки і обережно поставити в духовку. При цьому треба пам’ятати, що бісквіт боїться трясіння і може «осісти». Тому будьте уважні: ніяких зайвих рухів!

Перші 30 хвилин випікання в духовці взагалі не підходьте і ні в якому разі не відкривайте дверцята. Інакше замість бісквіта у вас вийде омлет.

Випікати бісквіт найкраще в режимі конвекції. Перші півгодини при 180 °C, потім зменшити температуру до 160 °C.

Якщо тісто піднімається «горбом», це означає, що ваша духовка нагрівається нерівномірно. В наступний раз поставте на верхній рівень додаткове деко. Якщо ж бісквіт підгорає знизу, встановіть внизу невелику жароміцну ємність з водою.

Готовий бісквіт треба залишити в духовці ще на 10-15 хвилин. Потім дістати і обережно витягти з форми.

Розрізати бісквіт на коржі краще всього за допомогою спеціальної струни.

Якщо ви випікаєте бісквіт для рулету, то в тісто перед додаванням борошна необхідно покласти розтоплене і охолоджене до кімнатної температури масло.

Бісквітне тісто для рулету випікають на деку, застеленому пергаментом. Через 10 хвилин після закінчення випікання бісквіт треба дістати з духовки, зняти з дека, залишивши при цьому на пергаменті. Не охолоджуючи, змастити варенням або джемом і згорнути рулетом, обережно відокремлюючи від паперу.

Якщо ви хочете спекти шоколадний бісквіт, попередньо змішайте борошно з какао-порошком.

Готовність бісквіта визначити нескладно: він підрум’янюється зверху, при легкому натисканні пальцем на ньому не залишається вм’ятини, а дерев’яна паличка при проколюванні залишається сухою.

  • Для бісквітного тіста вам знадобиться: 10 яєць, 250 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 250 р борошна, 1 ст. л. крохмалю.
  • Для рулету – ще 500 г вершкового масла, для шоколадного тіста + 2 ст. л. какао – порошку.

Ось і всі хитрощі, тепер ви знаєте, як приготувати бісквіт.

Приємного апетиту!

Джерело: ukr.media