У Старокостянтинові підприємець «заробив» на породіллях понад 1,6 мільйона гривень

14 Вересня 2018 09:11

На Хмельниччині правоохоронці повідомили про підозру в заволодінні 1,6 мільйонів гривень. Як повідомляють у прокуратурі області, гроші призначались для виплати допомоги породіллям.

«Упродовж 2012-2015 років, у Старокостянтинові керівник кількох підприємств підробляв довідки про працевлаштування у нього вагітних жінок. Надалі подавав неправдиві заявки-розрахунки, в результаті чого заволодів коштами Фонду соціального страхування України в сумі понад 1,6 мільйона гривень. Гроші були перераховані на рахунки підприємств для надання матеріального забезпечення у зв’язку із вагітністю та пологами», – зазначають у прокуратурі.

Додають, що після того підозрюваний перераховував гроші на особисті банківські рахунки та рахунки близьких осіб.

Окрім цього, займаючись представництвом інтересів громадян в судах, зловмисник підробив квитанції про сплату судового збору за розгляд судами позовів. Засвідчував їх підробленою печаткою одного із банків та подав в суди.

«Такими діями інтересам Судової адміністрації України зловмисник спричинив збитків на суму понад 5 тисяч гривень.
Наразі чоловіку інкримінують заволодіння чужим майном, підроблення та використання офіційного документа та заволодіння майном шляхом службового зловживання в особливо великих розмірах», – стверджують правоохоронці.

Найвища міра покарання за інкримінованими статтями позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Наталя ГАРМАТЮК

Джерело: ye.ua/