Судді не нажерлися…

25 Вересня 2018 11:51

Рада суддів, Верховний Суд і Вища рада правосуддя (ВРП) стурбовані наміром влади призупинити підвищення зарплат суддям в 2019 році.

Про це сказав голова Ради суддів ОлегТкачук Українським Новинам.

“Рада суддів, Верховний Суд і Вища рада правосуддя стурбовані цією ситуацією, і стурбованість ця викликана тим, що розмір посадового окладу суддів був однією з умов конкурсу, який проводився, зокрема, до Верховного Суду”, – наголосив він.

За словами Ткачука, на початку кваліфікаційного оцінювання суддів і при проведенні конкурсу в новий Верховний Суд був обіцяний високий рівень оплати праці для переможців цих конкурсів.

Він прогнозує, що скасування підвищення зарплат суддям призведе до відтоку кваліфікованих суддівських кадрів із системи. Ткачук також зазначив, що високий рівень зарплати був одним з важливих критеріїв для участі професійних адвокатів і науковців в конкурсах до Верховного Суду.

Рада суддів впевнена, що Верховна Рада відмовиться підтримати положення проекту державного бюджету на 2019 рік, якими передбачено зупинення запланованого підвищення зарплат суддів.

http://ua1.com.ua/society/rada-suddiv-rizko-vistupae-proti-namiru-vladi-skasuvati-pidvishchennya-zarplat-suddyam-46905.html