Микола Томенко про бюджет-2019: інвестувати треба в людину, а не в структури

4 Жовтня 2018 09:50

Інвестувати треба в людину, а не в структури. Таку думку щодо розподілу бюджету України на 2019 рік висловив лідер політичної партії “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі Politeka Online.

На його думку, бюджетна дискусія має бути ключовою, бо вона визначає наступний рік. Виборчий бюджет має бути не для посадовців, а для держави, в інтересах людей.

Томенко зазначив, що у Громадському русі “Рідна країна” є проект “Наш бюджет під громадським контролем”.

“На жаль, наші громадяни не мислять категорією платника податків, а політики не розуміють важливість цього документа” – каже Томенко.

На його думку, проект бюджету, зареєстрований 15 вересня, є виборчим бюджетом в інтересах влади, а не в інтересах країни та людей.

“Чому силові структури в геометричній прогресії треба фінансувати? Розкриття вбивств, крадіжок нульове, а виплати збільшуються. У нас є Державна служба охорони посадових осіб. У 2015 році на її утримання ми платили 431 млн, а в 2019 році закладено 1 млрд 203 млн. На СБУ, Генпрокуратуру, МВС за чотири роки видатки зросли вчетверо. Внески до програми ЄС про конкурентоспроможність малих і середніх підприємств та на фінансування органів СНД – 55 млн. Якщо ви 5 років обіцяєте, то треба вже щось зробити, хоча б вийти з того нещасного СНД”, –  каже Томенко.