3 речі, які дійсно є ключами від щастя

5 Жовтня 2018 15:14

Щастя насамперед залежить від якості ваших думок: все зважте і дбайте про те, щоб ви не мали звичок, непридатних для чесноти і розумного характеру.Ось кілька науково обґрунтованих фактів про щастя:

  1. Гроші не вносять великий внесок в щасті після задоволення основних потреб.
  2. Матеріалізм пов’язаний з більш високим почуттям самотності і нещасть.
  3. Фізичне здоров’я прямо корелює з позитивним світоглядом та суб’єктивним щастям.

Тож які є ключі від щастя?!

Робіть те, що ви любите

“… І вам ніколи не доведеться працювати ще один день у вашому житті». Кліше? Так. Правда? Однозначно!”

Ми проводимо більшу частину дня на роботі. Ми всі повинні заробляти на життя, так чому б не робити це завдяки тому, чим ви любите займатися?

Дослідження найщасливіших людей у світі (і часто найбільш успішних, принаймні, у фінансовому відношенні) мають одну визначальну характеристику: вони люблять свою роботу, інформує Ukr.Media.

«Ваша робота буде наповнювати значну частину вашого життя, і єдиний спосіб бути дійсно задоволеним – робити те, що, на вашу думку, є чудовою роботою. І єдиний спосіб робити відмінну роботу – це любити те, що ви робите. Якщо ви ще не знайшли, продовжуйте шукати. Не погоджуйся на менше” – С. Джобс

Якщо ви не будуєте кар’єру, робіть те, що любите за межами робочого місця! В результаті ваше життя буде набагато щасливішим!

Ставте пріоритет у ваші стосунки

На жаль, деякі люди настільки захоплені своїми амбіціями і цілями, що всі вони забувають про тих, хто їх любить. Якщо ми будемо чесними з самими собою, ми можемо визнати, що ми в якийсь момент – поставили свої інтереси вище інтересів інших.

Ми схильні мріяти, прагнути і робити щось – але якою ціною? Доктор Роберт Вальдингер каже: «Хороші відносини роблять нас щасливішими і здоровішими… Наше дослідження показало, що люди, які домоглися успіху, були людьми, які приділяли велике значення відносинам з сім’єю, друзями і суспільством у цілому».

Взаємозв’язок з природою

Доктор Стефан Каплан, професор електротехніки та інформатики, психолог, разом зі своєю дружиною Рейчел, професором Мічиганського університету, почав свої дослідження, щоб краще зрозуміти, що ж таке щастя!

Чоловік і дружина проводять просте дослідження, куди б вони не пішли: вони показують людям картини природи, а потім картини міських пейзажів. Потім вони просять людей оцінити, наскільки сподобалася кожна фотографія. «З одним винятком, кожна картина природи переважала над всіма міськими, – пояснює доктор Каплан, – єдиним винятком був міський парк».

Після довгих років досліджень пара приходить до висновку, що у людей є нерозривний духовний зв’язок з природою. Каплан ілюструє ці результати, використовуючи приклад з дослідження, в якому беруть участь хворі: «Перше, що хотіли зробити хворі на рак, коли вони тільки отримали свій діагноз, – це покататися, подорожувати по країні».

Джерело: /ukr.media