Базилік – потужний природний антиоксидант та антибіотик. А Ви знали?

5 Жовтня 2018 17:59

Корисний продукт.

Базилік – це однорічна трав’яниста рослина. Люди використовують її насіння і свіже листя. Цікаво, що базилік дійсно потужний антибіотик, що має виражені антиоксидантні властивості. Знавці вважають його справжнім королем трав.

Цілющі властивості цієї рослини відомі століттями. Вчені з’ясували, що в базиліці досить Phytonutrient, що украй корисно для організму.

Згідно думці експертів, існує більше 60 різновидів базиліка, їх простіше розділити на 3 типи: це гільза, фіолетовий і третій, солодкий.

Корисніше вживати рослину свіжою. У базиліка особливий, терпкий смак. в ньому достатньо вітаміну К, який регулює загальний рівень «поганого» холестерину, заодно запобігає утворенню небезпечних тромбів. Крім вітаміну К в базиліці є вітаміни А і С, також потужні антиоксиданти і не менш корисний бета-каротин. Вони зміцнюють судини, запобігаючи появі пошкоджених ділянок, що викликаються рухом вільних радикалів. Ось як базилік здатний вчасно запобігати розвиток інсультів, небезпечних серцевих нападів, а також розвиток атеросклерозу.

Базилік містить ряд корисних речовин, таких як кальцій, залізо, марганець, калій, також ДНК-захисні флавоноїди.

Властивості базиліка:

  1. Природний антибіотик – базилік дійсно потужний природний засіб, що володіє вираженими протимікробними властивостями. Якщо почався грип або мучить застуда, достатньо помити трохи базиліка, змішати його з подрібненою головкою часнику і з’їсти.
  2. Очищає судини. Трава здатна ефективно очищати судини, прибираючи надлишок холестерину.
  3. Потужні антиоксиданти. Базилік здатний зміцнювати імунітет, щоб організм міг самостійно, без таблеток, протистояти безлічі захворювань і запобігати пошкодження, викликані канцерогенами. Крім того, базилік – ефективний профілактичний засіб проти діареї, проблем з нирками, утворення запорів, головного болю, кашлю.
  4. Усуває паразитів.

На жаль базилік протипоказаний після інсульту, інфаркту, так як вітамін К сприяє згущення крові.

Дана стаття носить виключно ознайомчий характер, перед вживанням буд-яких засобів проконсультуйтесь з лікарем.

Джерело: ukr.media