У поліції розповіли, як працюватимуть радари для контролю швидкості

8 Жовтня 2018 10:02

З 8 до 15 жовтня радари TruCAM для контролю швидкості працюватимуть у пілотному режимі, і водіїв-порушників не штрафуватимуть, з 15 жовтня порушників уже притягуватимуть до відповідальності.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“Навколо превенції буде побудована вся робота. Наше завдання заохотити і спонукати водіїв знизити швидкість особливо в тих місцях, де є підвищений рівень ДТП з постраждалими і загиблими. Під час пілотного періоду штрафування не буде. Будемо зупиняти транспортний засіб, попереджати водія, бо це життя перш за все водія і також пасажирів. Ціль саме превенція”, – сказав він.

Надалі водіїв будуть штрафувати.

“Стандартна процедура: зупинка транспортного засобу, притягнення водія. Якщо перевищення швидкості на понад 20 км/год – то це штраф 255 гривень, на понад 50 км/год – то 510 гривень”, – сказав Білошицький.

Він наголосив, що наразі у поліціє є повірених 25 радарів, про місця їх встановлення водіїв повідомили напередодні. Надалі кількість радарів на дорогах збільшуватиметься.

“У приладі є запобіжники проти можливих зловживань. Прилад містить спеціальну систему шифрування даних. Інспектор не має доступу, і не може видалити будь-які моменти самостійно”, – наголосив Білошицький.

Він так додав, що прилад містить “би так би мовити лічильник зафіксованих правопорушень”.

“І наші відділи моніторингу будуть постійно контролювати дане питання – відповідності зафіксованих правопорушень і притягнення до відповідальності. Але про це ми будемо говорити, починаючи з наступного вівторка. Бо по наступний понеділок включно ми працюватимемо пілотно – без притягнення водіїв до відповідальності”, – сказав Білошицький.

Він відзначив, що поява радарів TruCAM на дрогах є першим кроком у подальшому розвитку системи фіксації правопорушень.

“Наступним кроком буде запуск приладів, які будуть розміщені стаціонарно у службових авто – фінансування вже передбачено у дорожньому фонді. А ще наступним кроком буде запровадження системи автоматичної фіксації правопорушень”, – підсумував Білошицький.

Як повідомлялося, з 8 жовтня патрульна поліція почала використовувати радари вимірювання швидкості TruCam.

Ірина Балачук, УП

Джерело: www.pravda.com.ua/