Користь вітаміну D для жіночого здоров’я

9 Жовтня 2018 09:06

Користь вітаміну D для здоров’я і краси

Краса і здоров’я багато в чому залежать від того, чи отримує наш організм всі необхідні вітаміни і мінерали. Деякі з них особливо важливі саме для жіночого здоров’я, вітамін D – один з них. Він міститься у багатьох натуральних продуктах, таких як вівсянка, молочні продукти, зелень петрушки, картопля, люцерна, кропива. Ну і звичайно ж ви знаєте, що він виробляється в організмі коли ви перебуваєте на сонечку! Саме тому багато світила науки вважають цей вітамін гормоном. Він відіграє важливу роль для здоров’я нашої кісткової системи, адже саме завдяки йому засвоюється кальцій.

Шукати його в улюблених продуктах або приймати в капсулах концентрований вітамін – вирішувати вам, ми ж розповімо в чому його користь для жіночого здоров’я і краси!

Підвищує настрій

Ну хто відмовиться від порції гарного настрою? Напевно ви помічали, що після млості на сонечку ви наповнюєтеся новими силами, енергією. Це відбувається в результаті вироблення вітаміну Д. Ви можете з’їсти щось з перерахованих продуктів, а можете просто трохи погрітися на сонечку, і настрій безсумнівно покращиться! Найактивніше цей вітамін виробляється на сході і заході сонця.

Зміцнює імунітет

Вчені провели достатньо досліджень, які доводять, що вітамін Д не тільки зміцнює імунітет, але і бореться зі складними інфекціями і хворобами.

  • Він допомагає боротися з онкологією, запобігає проблемам серцево-судинної системи. Перешкоджає розвитку артриту, атеросклерозу. Також він нормалізує функцію щитовидної залози, нормалізує кров’яний тиск, знижує ризик розвитку діабету.

Здорова шкіра

Наша шкіра – відображення нашого психічного і фізичного здоров’я. Вітамін Д дбає і про нервову систему. Відомо, що таке шкірне захворювання, як псоріаз викликане саме психічним виснаженням. Вітамін Д швидко заповнить нестачу потрібних речовин, відновлюючи структуру нервових клітин.

Молодість

Як ми вже сказали, вітамін Д відповідає в першу чергу за здоров’я кісток, їх міцність і засвоєння кальцію. Регулярно вживаючи його в їжу, ви піклуєтеся про здоров’я роблячи внесок у зрілий вік.

  • Вітамін Д просто необхідний для витривалості і сили наших м’язів.Здорова вагітність

    Харчування вагітної жінки – запорука здоров’я маляти. У період, коли зароджуються всі внутрішні органи, відбувається розвиток плоду – дуже важливо давати організму всі необхідні речовини. Вітамін Д – один з перших в списку вітамінів, рекомендований вагітним жінкам.

Джерело: https://ukr.media