Микола Томенко: настав час звіту всіх посадових осіб, які керують країною з 2015 року

9 Жовтня 2018 08:24

Лідер політичної партії Громадський рух Рідна країна» Микола Томенко в інтерв’ю телеканалу ВIKKA, розповідаючи про початок виборчої кампанії, виразив здивування, чому влада досі не відзвітувала про свою діяльність.

«Уявіть собі, які були очікування громадян від влади після Революції Гідності, а сьогодні всі, починаючи з президента, міністрів та голів адміністрацій, розповідають що вони будуть робити на посаді в наступний термін. А де ж звіт того, що вони вже зробили? Тому перед тим, як говорити про плани, свою позицію та висувати гасла, необхідно, щоб суспільство почуло звіт про виконання попередньої передвиборчої програми не тільки президента, а й тих посадових осіб, за яких безпосередньо він відповідає. Я маю на увазі тих, чиї кандидатури  президент безпосередньо згідно закону подає на затвердження, а це, наприклад, Міністр закордонних справ і Міністра оборони».

Політик також звернув увагу на те, що Уряд також досі не надав суспільству вичерпну інформацію про свою діяльність.

«Мені важко згадати, коли урядовці на своєму засіданні чи засіданні Верховної Ради предметно звітували про виконання програм того чи іншого міністерства або уряду загалом. Все, що ми сьогодні чуємо – передвиборча риторика, яка не має змісту. Така ж проблема існує і на місцях. Я вважаю, що необхідно обов’язково  заслухати звіт голів обласних адміністрацій ще й тому, що більшість з них вже більше 4 років займають свої посади. Без звітування фактичний початок передвиборчої кампанії, а отже дарування нових обіцянок, виглядає не просто безглуздо, а й несправедливо і неправильно».

https://ridna.in.ua/2018/10/08/mikola-tomenko-nastav-chas-zvitu-vsih-posadovih-osib-yaki-keruyut-krayinoyu-z-2015-roku/