Важкопоранений спецпризначенець з Хмельниччини здолав марафон Морської піхоти у США

30 Жовтня 2018 07:16

8 ветеранів війни, у тому числі і наш земляк Олександр Дармороз, взяли участь у 43-му марафоні Морської піхоти США. Усі вони подолали 10 та 42 кілометри забігу та вибороли 12 медалей. Хмельничанин Олександр Дармороз подолав 10-ти кілометрову дистанцію за 1 годину 10 хвилин і став 3318-м у забігу серед більш як 8 тисяч учасників, які стартували на дистанції.

«Дякую Богу і шаленій підтримці українців, діаспорі, родинам, сім’ї, побратимам, які нас підтримують. Хочеться пояснити іншим, як пораненим, як і усім людям, шукайте свої шляхи, ставте цілі, досягайте їх. Так, зараз складний світ, але все можливо!» – впевнений Олександр.

Нагадаємо, учасники української команди – це військовослужбовці, які отримали поранення під час бойових дій на Донбасі. Хтось із них втратив зір, дехто має ампутацію, але вони не здалися, знайшли у собі сили жити та гідно представили Україну. Спецпризначинець 8-полку Олександр Дарморос, який втратив зір, має ампутацію нижньої кінцівки та майже два роки перебував на лікуванні в США, більше місяця готувався до випробування в Вашингтоні.

Команди українських воїнів беруть участь у марафоні третій рік поспіль.

Ірина ОЛІЙНИК

Джерело: https://ye.ua/