Дивовижна ламінарія або морська капуста

1 Листопада 2018 10:19

Ламінарія або морська капуста належить до бурих водоростей, що ростуть на узбережжі Кореї та Японії. Ці водорості мають багато терапевтичних та харчових переваг, оскільки це багате джерело йоду, мінералів, антиоксидантів, клітковини, білків та здорових вуглеводів. Ламінарія знижує запалення, бореться з діабетом, захищає серце і мозок, інформуєUkrMedia.

Морська капуста є прекрасним джерелом йоду, калію, магнію, заліза та кальцію

Ламінарія також є прекрасним джерелом ванадію, який використовується в клінічних дослідженнях для зниження рівня глюкози в осіб, які страждають на діабет 1 і 2 типу. Фукоксантин, пігмент, що міститься в бурих водоростях, сприяє втраті ваги.

Високий вміст йоду підтримує вироблення тиреоїдних гормонів Т3 і Т4. Якщо дефіцит йоду є важким та тривалим, щитовидна залоза збільшується і утворюється зоб.

Фукоїдан з ламінарії знищує ракові клітини і припиняє їх ріст.

Поживні речовини, що містяться у водоростях, мають велику користь для здоров’я. Дієтична клітковина, пептиди, ліпіди та мінерали захищають серце. Морські водорості знижують маркери серцевої недостатності, захищають клітини (зменшують окислювальний стрес), зменшують запалення в кровоносних судинах, знижують підвищений артеріальний тиск і зменшують згортання крові.

Розглянемо детально основні плюси, які отримаєте при споживанні морської капусти:

Ламінарія бореться з дефіцитом йоду

Дефіцит йоду є основною причиною низького рівня гормонів щитовидної залози. Дефіцит під час вагітності може призвести до серйозних проблем психічного та когнітивного розвитку у дітей. Ламінарія має високий вміст йоду (від 200 до 400мкг) і здатна відновити функцію щитовидної залози. Це вагомий аргумент включити її до вашого раціону.

Ламінарія зменшує показники цукру у крові

Клінічні дослідження показують, що пацієнти, які приймали порошкоподібні пігулки з водоростей щодня протягом 4 тижнів, покращили показники цукру у крові, в також у них зменшився рівень холестерину.

Ламінарія бореться з раком

15 жінок в періоді менопаузи, які раніше лікували рак грудей, пройшли тестування і вживали екстракт бурих водоростей на протязі 3 місяців. У 10 з них значно знизився ризик рецидиву хвороби. Фукоїдан, ключовий компонент водоростей, може боротися з раком і зупинити ріст пухлини, зменшувати активність раку товстої кишки, молочної залози та раку простати

Ламінарія допомагає лікувати гепатит C

Тривале вживання морської капусти на протязі 8-10 місяців знижує рівень вірусу гепатиту С.

Ламінарія допомагає позбутися зайвої ваги

Регулярне вживання морської капусти сприяє зниженню маси тіла, окружності талії та вмісту жиру в організмі та печінці. Особливо хороші результати в боротьбі з ожирінням печінки.

Ламінарію використовують для лікування герпесу

Фукоїдан блокує зростання вірусу простого герпесу.

Ламінарія захищає мозок

Проведені дослідження показали, що ламінарія здатна захищати клітини мозку від пошкодження у хворих на хворобу Паркінсона.

Ламінарія сприяє росту кісток та їх міцності

У стовбурових клітинах людини фукоїдан стимулює розвиток клітин, які будують кістки, також фукоїдан також збільшує ріст нових судин, покращуючи зв’язок з кістками.В іншому дослідженні клітин фукоїдан збільшив білки, які сприяють утворенню кісткової тканини та мінералів, збільшив щільність кісткової тканини та вагу, що дозволяє вважати, що фукоїдан може відігравати важливу роль при лікуванні вікової втрати кісткової тканини.

Ламінарія знижує тиск та захищає серце

Дослідження екстракту бурих водоростей показало, що він блокує важливий фермент, що сприяти підвищенню артеріального тиску. Вживання ламінарії зменшує вагу печінки та жирової тканини, глюкози та жирів (холестерину та жирних кислот) у крові. Це підвищує активність білка, який розщеплює жирні кислоти (ліпопротеїнова ліпаза), розчиняючи бляшки в артеріях, відповідно захищаючи серце.

Не слід вживати ламінарію особам, що страждають на туберкульоз легень, нефрити і нефрози, фурункульоз, вугрові висипи, геморагічний діатез, кропив’янку, а також вагітним жінкам. Протипоказана морська капуста і при гастритах, ентеритах, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.

Джерело: https://ukr.media