Городок, що на Хмельниччині, планують перетворити у лавандовий край

5 Листопада 2018 10:42

Про це повідомила новопризначена голова райдержадміністрації Олена Матвейцева Проект «Городоччина – лавандовий край» вона презентувала у день свого офіційного призначення на посаду.

“Городоччина – Богом даний край з прекрасними краєвидами, чорноземом і добрими, милосердними та працьовитими людьми, людьми, які є справжніми патріотами свого краю, своєї держави. Але, нам чогось не вистачає, щоб стати успішним, економічно розвинутим регіоном. Як на мене – не вистачає згуртованості та об’єднання, компромісу та діалогу між владою та громадянами”, – зазначила Олена Матвейцева і додала, що вірить у те, що завдяки проекту «Городоччина – лавандовий край» місто стане привабливим для туристів, а земляки матимуть в майбутньому роботу, кошти і гарний настрій!

“Звртаюся до всіх керівників: голів громад, районної ради і адміністрації – головна мета вашої роботи – щоб справді було розуміння і співпраця на благо розвитку територій Городоцького району, щоб це було основою вашої роботи”, – зазначив голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий вітаючи новопризначену голову райдержадміністрації.

І поки на офіційному рівні проект ще напрацьовують, у місті вже починають висаджувати лаванду. Днями вздовж центральної вулиці Шевченка вже висадили 120 кущів лаванди і ще 150 кущів закуплено, які чекають своєї черги прикрасити вулиці міста.

«Можливо хтось може поділитися паростками цієї пахучої та прекрасної квіточки для того, щоб побільше цієї осені висадити лаванди у нашому місті. Приєднуймося до створення майбутнього», – закликала Городоччан Олена Матвейцева.

В рамках проекту планується, що у Городку висадять плантації лаванди, створять інфраструктуру для туристів, обладнають сферу обслуговування, ресторани, кав’ярні і навіть випічку смаколиків, виготовлення косметичних засобів і все у стилі прованс. Однак, про деталі автори проекту поки не розповідають.

Алла СОБКО

Джерело: https://ye.ua/