Медики радять пити зелений чай з цукром

8 Листопада 2018 13:05

Зелений чай вважається одним з найбільш дієтичних продуктів. Але, як виявилося, з цукром він набагато корисніший.

Японці – головні поціновувачі зеленого чаю, які на своєму прикладі довгожительства демонструють його надзвичайну користь. Це доведено і численними дослідженнями: люди, регулярно п’ють зелений чай, і в середньому живуть на 5-7 років довше. А ризик розвитку онкологічних хвороб скорочується на 25-30%. Але більшість прихильників цього напою вважають, що пити його треба обов’язково без цукру, адже цукор – продукт надзвичайно шкідливий. Все виявилося з точністю навпаки, інформуєUkrMedia.

Зелений чай робить «отруйний» цукор корисним. Все через те, що сахароза, потрапляючи в зелений чай, в три рази підвищує інтенсивність всмоктування катехінів – антиоксидантних поліфенолів, які допомагають в боротьбі з раком, діабетом, інсультом і різними серцевими захворюваннями. Такий висновок зробили американські дієтологи.

Зелений чай, як відомо, містить кофеїн, який активізує діяльність мозку. А цукор – це пальне для мозку. Якщо “підстьобувати” організм кофеїном, але не давати йому цього пального, ні до чого хорошого це не призведе. У всій крові людського організму міститься приблизно дві столові ложки цукру. Якщо його запаси не поповнювати, багато систем залишаться “на голодному пайку”.

Оптимальна кількість цукру – стільки ж, скільки чайного листя. І, звичайно, пити треба тільки свіжозаварений чай, адже деякі його речовини дуже швидко окислюються.

Крім цукру, радимо додавати в зелений чай лимон, або інші фрукти з високим вмістом вітаміну С – вони роблять процес засвоюваності ще швидшим і якіснішим.

Але пам’ятайте: навіть з таким, здавалося б, нешкідливим продуктом слід бути обережним: у великих кількостях зелений чай негативно впливає на стан нирок і печінки, а також провокує потемніння зубів (часом, навіть більше ніж кава і сигарети).

А ось для вагітних зелений чай може стати напоєм номер один, адже він допомагає усунути нудоту і справляється з різними розладами травної системи.
Якщо ви вирішите додати в чай ​​мед: будьте обережними, цей продукт при контакті з окропом стає смертельно небезпечним.

Джерело: https://ukr.medi