У Хмельницькому презентували перший в Україні міський портал для волонтерів

9 Листопада 2018 14:37
Тепер хмельничанам, які хочуть поліпшити своє місто, стане легше об’єднатися.
“Ліга Волонтерів” – онлайн-платформа, де мешканці Хмельницького зможуть пропонувати свої ініціативи, які потребують волонтерської допомоги. Тепер організувати й провести ту чи іншу подію, залучивши помічників, стане легше.

Як зазначила координаторка руху “Чесно” Віта Думанська, в Україні волонтерство активізувалося після Революції Гідності. Це і спонукало створити подібну платформу. “Для світу такі онлайн-майданчики не новина, а в Україні тільки зараз з’явився перший. Міський портал для волонтерів дозволить об’єднати людей, які бажають щось робити. Показати їм ті активності і можливості, які є, – розповідає вона. – “Ліга волонтерів” дозволяє додавати свої активності, щоб люди їх побачили і могли до них долучитися. Коли ми розробляли цей проект, головний критерій був, щоб сервіс був простий і доступний для тих, хто буде ним користуватися.”

До проекту може долучитися будь-хто. Можна організувати подію, слідкувати за подіями, отримувати сповіщення. Є календар і мапа, де показано місце розташування заходів. Існує обширена система фільтрів, за якими користувач може легко знайти подію, яка його цікавить.

За виконані завдання волонтер отримуватиме монети. “За ці монети люди можуть купувати ачівки, оформлені в жартівливій формі. Коли купуєш 5 ачівок, переходиш у наступну лігу. Ліги є від пластикової до платинової”, – говорить розробниця платформи “Ліга волонтерів” Дар’я Лихенко. – Хто дійде до останньої отримає винагороди”.

До речі, за словами Віти Думанської, хто перший стане волонтером на платформі, отримає спеціальний приз від міського голови. “Ми вже внесли першу подію, до якої можна доєднатися — допомога у різдвяному ярмарку. Там потребують 10 людей на роздачу листівок”, – додала вона.

 

Джерело: https://ye.ua/