«Рідна країна» впорядкувала дорогу до козацького цвинтаря в Трахтемирові

14 Листопада 2018 06:53

facebook.com/m.tomenko

У Трахтемирові на Канівщині небайдужі українці продовжують приводити до ладу козацький цвинтар XVIІ-XX сторіч.

Ініціатор заходів, засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко вже не перший рік опікується питанням облаштування та впорядкування місця поховання національних героїв. Влітку команда фонду провела на території цвинтаря толоку та встановила покажчик для туристів.

Цього разу «Рідна країна» на чолі з Миколою Томенком прийняли рішення зробити дорогу.

«Звітую, що, як і обіцяв, наша команда «Рідної країни» продовжує упорядковувати знаменитий цвинтар. Нині зроблено дорогу до місць поховань 17-20 століть. Приємно, що за останній рік тут багато зроблено і колективом Державного історико-культурного заповідника “Трахтемирів” та обласною владою. Разом зробимо Трахтемирів місцем поваги і пошани до нашої історії та приберемо звідси елітних мисливців та олігархів!»

Особливу подяку Микола Томенко висловив Олегу Герасимчуку за допомогу в облаштуванні дороги до козацьких могил, а також за постійну підтримку директору Канівського природного заповідника Володимиру Пилипенку та його заступнику Олегу Петриченку.

Засновник фонду «Рідна країна» також поділився з планами на майбутнє.

«Наступний рік буде роком досліджень. Сюди мають приїхати археологи та науковці. Ми маємо чітко знати яка кількість поховань тут з козацької доби, а яка з кінця 19 століття».

Нагадаємо, що це далеко не перша ініціатива команди «Рідної країни» по збереженню національних історичних пам`яток. Нещодавно в Тарасовій світлиці, що в Каневі, завдяки ініціативі Миколи Томенка був повністю замінений солом`яний дах на більш витривалий та довговічний очерет.

Джерело: http://ridna.ua/