10 видів трав’яного чаю, за які вам подякує організм

19 Листопада 2018 10:19

Трав’яні зелені чаї є популярною тенденцією в наш час. Але якщо ви думаєте, що вони тільки допомогли вам схуднути, то ви будете здивовані, що це не єдина їх користь.

Доведено, що трав’яні чаї ефективні у боротьбі з раком, захворюваннями серця та діабету. І ще одним плюсом для любителів чаю є те, що в ньому менше кофеїну, ніж у каві. Отже, заварюйте чай при кожній можливості, інформує UkrMedia.

А ще познайомтеся зі списком популярних трав’яних чаїв, наповнених антиоксидантами, які найкращим чином допоможуть вам.

Чай з чебрецю

Чай з чебрецю може бути єдиним рішенням для кількох проблем. Популярний своїми антиоксидантними властивостями, чебрець може допомогти вам вирішити такі проблеми, як ожиріння, безсоння, лихоманка, холод і кашель, м’язову напругу і навіть менструальні судоми. Це тому, що чебрець наповнений вітаміном С, вітаміном А, міддю, залізом, марганцем, калієм, фосфором, карвакролом та піридоксином. Чай з чебрецю можна регулярно приймати. Найкращий час – пити цей чай вранці.

Ромашковий чай

Ромашка – заспокійливий засіб у всіх відношеннях. Попрощайтеся зі всіма проблемами, пов’язаними із сном, випиваючи лише одну чашку перед сном. Ромашка також рекомендується для здорового травлення, від простуди і кашлю, і навіть для легких запаленнях ротової порожнини.

Найкращий час для того, щоб пити ромашковий чай, як мінімум, 30 хвилин до сну.

Ромашка має приємний запах, допомагає з проблемами дихання, лікує лихоманку, а також допомагає лікувати виразки, порізи і рани.

Чай з мелісою

Цей зелений чай легко доступний, тому що його можна виростити прямо на вашій кухні. Меліса має властивості, які допомагають подолати більшість проблем, які може викликати зимова погода. Також мелісу рекомендують дітям для заспокійливого ефекту. Якщо давати чай з мелісою дітям перед сном, вони будуть краще спати.

Меліса чудово підходить для ароматного чаю з льодом. Просто додайте лимон або кленовий сироп для додаткового смаку. Ви можете пити його вранці та ввечері.

Імбирний чай

Імбир відомий своїми лікувальними властивостями. Імбирний чай допомагає боротися з нудотою, блювотою, хворобами рухового апарату та розладами шлунку. З іншого боку, імбир також може покращити апетит. Зазвичай рекомендується взимку, щоб запобігти грипу. Найкраще пити імбирний чай вранці.

Шипшиновий чай

Шипшиновий чай -багате джерело вітаміну С з чудовими детоксикаційними властивостями. Він має здатність зменшувати запалення, а для тих, хто намагається схуднути, чай з шипшини може використовуватися, щоб допомогти вам позбутися зайвих кілограм. Як додатковий бонус, він також може допомогти вам боротися з старінням шкіри. Ви можете пити цей чай 3-4 рази на день.

Чай з ехінацеї

Чай з ехінацеї часто призначається для посилення імунітету. Було також зроблено припущення, що він може допомогти лікувати симптоми простуди, болю в тілі та запалення в організмі, а також запобігти інфекціям.

Чай має виражені лікувальні властивості, тому рекомендується споживати його 3-4 рази на день.

Чай з кардамоном

Чай з кардамоном корисний для роботи органів травлення, допомагає підтримувати правильний кровообіг і здоров’я серця. Кардамоновий чай можна легко назвати багатофункціональним, оскільки він також допомагає боротися з неприємним запахом і зміцнювати зуби. Кардамон також приносить здоровий блиск вашій шкірі і може бути використаний як детоксикаційний напій. Насолоджуйтеся кардамоновим чаєм зранку.

Чай ройбуш

Чай ройбуш – багате джерело мінералів та вітаміну С. Популярний своїми антиоксидантними властивостями цей чай південноафриканського походження корисний для проблем шкіри, таких як екзема. Він також допомагає підтримувати здоров’я кісток. Чай ройбуш може знизити токсинів в організмі і може запобігти захворюванням серця. Хочете знизити рівень холестерину? Пийте цей чай щоденно протягом 6 тижнів, і ви помітите зміни. Чай ройбуш рекомендується приймати увечері.

Чай з кульбаби

Кульбабовий чай очищає вашу систему шляхом збільшення сечовипускання. Він знижує артеріальний тиск, покращує ваш зір, лікує дефіцит заліза, і рекомендується для покращення функції печінки. Ті, хто страждає артритом, також можуть споживати цей чай, оскільки він допомагає зменшити набряки. Рекомендується пити кульбабовий чай перед сном, щоб очистити організм.

Джерело: https://ukr.media/