В Україні перерахували тарифи на опалення

28 Листопада 2018 08:59

НКРЕКУ схвалила проекти підвищення тарифів на тепло для населення на 15,9-19,8% у 6-ти ТКЕ.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), схвалила проекти постанов про підвищення тарифів на тепло для населення для останніх шести виробників теплоенергії (ТКЕ) на 15,9%-19,8%.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні комісії у вівторок у зв’язку з підвищенням урядом з 1 листопада ціни на природний газ для населення і ТКЕ на 23,5% в рамках домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ), тоді як для перших 20-ти ТКЕ воно було прийнято на засіданні 23 листопада.

Проекти постанов будуть оприлюднені на сайті НКРЕКУ з метою доведення інформації до суб’єктів госпдіяльності, а також споживачів теплової енергії. Після завершення строку подання зауважень і пропозицій відбудеться відкрите обговорювання проектів та їх затвердження.

Під час засідання комісії її голова Оксана Кривенко зазначила, що підвищення тарифів на тепло є вимушеним кроком у зв’язку із зростанням вартості природного газу, який використовується для забезпечення теплоенергією побутових споживачів.

У свою чергу представники вищевказаних підприємств, а також місцевого самоврядування погодилися з схваленням запропонованих проектів.

Підготовлені до засідання проекти передбачають зростання одноставочного тарифу на тепло у межах зазначеного вище діапазону для КП “Вінницяміськтеплоенерго”, КП “Гортепловодоенерго” міста Кам’янець-Подільський, ТОВ “Рівнетеплоенерго”, МКП “Хмельницьктеплокомуненерго”, КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” та ПРАТ “Черкаське хімволокно”.

У той же час тариф на теплову енергію, вироблену цими підприємствами для потреб бюджетних установ, може бути знижений на 10,9% – 17,7%, інших категорій – на 11,5-17,5% (крім “Черкаського хімволокна”, де намічене їх зростання на 6,3-6,4%).

Тариф для потреб релігійних організацій, згідно з проектом постанови НКРЕКУ, значно зросте – від 63,5% до 91,6%.

У середньому, за даними НКРЕКУ, підвищення ціни на природний газ для ТКЕ на 23,5% призведе до зростання тарифів на теплову енергію для населення на 17,1%. Підвищення тарифів для перших 20-ти ТКЕ запропоновано в діапазоні від 7,4% для Фірми “ТехНова” у Чернігові до 37,85% для КП “Коменергосервис” в Дніпрі.

Джерело: ukr.media