Ніжний творожно-йогуртовий торт з апельсинами

6 Грудня 2018 08:21

Ми пропонуємо вам десерт без випічки. Приготування займе мінімум часу

Творожно-йогуртовий торт з апельсинами – відмінний рецепт для тих, хто не любить довго готувати тісто. Торт не вимагає випічки, що робить його приготування простим і легким. Для основи торта знадобиться 1 готовий бісквітний корж.

Для рецепту торта вам потрібно:

  • питний йогурт (без добавок) – 500 мл
  • творог – 200 гр.
  • апельсин (середнього розміру) – 2 шт.
  • цукор – 150 гр.
  • желатин – 10 гр.
  • пачка желе зі смаком «Апельсин»
  • бісквітний корж (готовий) – 1 шт.

Приготування:

  1. Желатин бажано підготувати заздалегідь. Для цього потрібно залити його водою кімнатної температури (не холодною, але не гарячою) і залишити на 20-30 хвилин для набухання. Після того, як желатин набубнявіє нагріти його на плиті або в мікрохвильовій печі до повного розчинення, але не кип’ятити.
  2. У ємності змішати йогурт, творог, цукровий пісок, желатин і за допомогою заглибного блендера збити до однорідної консистенції і повного розчинення цукру.
  3. Тепер необхідно підготувати форму, в якій будете збирати торт (можна взяти як роз’ємну форму для випічки або будь-яку підходящу по діаметру коржа ємність – каструлю, миску тощо). Обтягнути форму харчовою плівкою і викласти бісквітний корж.
  4. Зверху на корж вилити приготовлену сирно-йогуртову масу, поставити форму в холодильник хвилин на 40, може більше, до повного застигання першого шару торта.
  5. Апельсини очистити від шкірки, прибрати білі плівки і нарізати кружальцями. Можна вирізати філе з часточок апельсина, але на це знадобиться трохи більше часу. Апельсинове желе розчинити в 200 мл гарячої кип’яченої води.
  6. Дістати форму з холодильника і на застиглий сирно-йогуртовий шар викласти апельсини. Зверху залити апельсини приготованим апельсиновим желе.
  7. Відправити форму з тортом знову в холодильник на 2-3 години для його повного застигання. Готовий повністю застиглий торт вийняти з форми, прибрати харчову плівку і подавати до столу холодним.

Торт відмінно тримає форму при кімнатній температурі, не розтікається і не «пливе». Такий сирно-йогуртовий торт стане відмінною прикрасою як святкового столу, так і простого домашнього чаювання.

Джерело: ukr.media