Виграє той, хто вміє чекати: чому важливо мати терпіння

10 Грудня 2018 13:38

Успішні люди відносять терпіння до найважливіших якостей. Завдяки йому вони домоглися того, що не вийшло у інших.

«Ніколи не втрачай терпіння – це останній ключ, який відкриває двері». Антуан де Сент-Екзюпері

Чим добре і корисне терпіння?

Сучасний світ поставив божевільний ритм руху, що ми звикли поспішати і ніколи нічого не чекати. Більшість людей самовпевнено втратила терпіння. Але виграє той, хто вміє чекати. Терпіння є важливою зброєю сильних світу цього.

Життя надто коротке, щоб чекати. Так думає більшість людей, але саме це більшість нічого в житті не добився.

Чому так багато про терпіння кажуть східні мудреці і так мало тренери по поліпшенню життя? Справа в тому, що східні мудреці діляться мудрістю в інших цілях, ніж коучі, бізнес-тренери, оратори і професори з поліпшення. Коучі заробляють гроші на бажанні людей швидко домогтися бажаного. Вони не можуть сказати клієнтам, що потрібно мати колосальне терпіння і багато часу. Інакше клієнти підуть до інших мотиваційних ораторів, які пропонують швидко домогтися бажаного. Всі люди хочуть швидкого упіху, але саме тому у них нічого не виходить.

Навіщо терпіти? Чому потрібно проявляти терпіння?

Терпіння і мудрість

Терпіння дозволяє не приймати поспішних рішень, які помилкові в 90% випадках. Терплячість допомагає не діяти зопалу, підкоряючись емоційним інстинктам. Краще зупинись і подумай спокійно. Зважене і раціональне рішення дасть тобі перевагу перед тими, хто спішить.

Терпіння поліпшує дисципліну

Зазвичай люди люблять лінуватися, уникати роботи і потрібних справ. Терпіння сприяє розвитку самодисципліни, коли доводиться йти проти бажання дати собі послаблення. Терпіння послідовно розвиває самоконтроль і самодисципліну. Терпіння дозволяє не здаватися і бути дисциплінованим в потрібних справах.

Терпіння і складності

В житті ти побачиш чимало ураганів і штормів. Ти не зможеш боротися з ними. Це вище тебе і твоїх сил. Прояви терпіння і навчися рахуватися із законами природи. Ти не здатний керувати погодою, але ти можеш перечекати до кращих часів. Потрібно лише проявити терпіння.

Терпіння дає завзятість

Терпіння завжди окупається, якщо йде в ногу з завзятістю. Терпіння дозволяє йти до переможного кінця, не дивлячись на періодичні складнощі, поразки і перешкоди. Терпіння дає сили не кидати почате і досягати бажаного. В основі завзятості і цілеспрямованості лежить терпіння. Тільки так можна досягнуть мети і мрії.

Терпіння і труд все перетруть

Найбажаніші речі вимагають терпіння. Усередині кожного з нас величезний запас сил і терпіння, потрібно тільки відкрити його. А наскільки ти терплячий?

Що кажуть про терпіння сильні світу цього?

  • Перший офіційний доларовий мільярдер в історії людства Джон Девісон Рокфеллер говорив: «Перша і головна передумова успіху в бізнесі – це терпіння».
  • Король Франції Людовик XIV де Бурбон: «Перемагає тільки терплячий». Завдяки цьому Людовик XIV де Бурбон царював довше, ніж який-небудь інший європейський король в історії.
  • В повісті Миколи Васильовича Гоголя козак Тарас Бульба говорить крилату фразу, яку ми використовуємо донині: «Терпи козак, отаманом будеш!»
  • Правителю Ізраїльського царства, у період його найвищого розквіту, царю Соломону приписують такі слова: «Довготерпеливий краще хороброго, і володіє собою краще завойовника міста».
  • Ватажок кавказьких горців Імам Шаміль стверджував: «На дні терпіння осідає золото».
  • Індійський духовний лідер і містик Ошо стверджував: «Ми забули, як треба чекати. Це майже забуте мистецтво. І наш найбільший скарб – це бути здатними чекати відповідного моменту».
Джерело: ukr.media