В Україні буде введена дуальна система освіти – Гройсман

18 Грудня 2018 18:36

http://promin.cv.ua

У 2021 році буде введена дуальна система професійно-технічної освіти, заявив Володимир Гройсман.

З 2021 року в Україні буде введена так звана дуальна система професійно-технічної освіти, яка передбачатиме навчання фахівців безпосередньо в реальних секторах економіки. Про це повідомив у Брюсселі Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відповідаючи на питання, чи не призведе підвищення рівня підготовки українських профільних фахівців за допомогою ЄС до зростання відтоку кваліфікованих кадрів з України

“В даному випадку ми зацікавлені в інвестиціях у професійно-технічну освіту. Ми запланували з 2021 року повноцінне впровадження цієї дуальної системи, коли більша частина навчального курсу проходить у реальному секторі економіки на реальних технологіях, на реальних підприємствах і тільки невелика частина є формальною для отримання відповідної теоретичної освіти. За підтримки Європейського Союзу ми створимо систему, яка буде готувати якісні кадри”, – зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що вже сьогодні в Україні відчувається нестача кваліфікованих працівників. Це змушує український бізнес підвищувати рівень заробітної плати і створювати привабливі умови праці.

“Наше завдання – створити систему підготовки кадрів. Це, фактично, інвестиції в соціальний капітал, найкращий з можливих – це людський капітал. Ми займаємося і освітою і медициною, і іншими важливими справами тільки з однією метою – щоб наші люди отримували кращі послуги, краще здоров’я та освіту, щоб відповідним чином поліпшувалася якість їх життя”, – підкреслив Прем’єр-міністр.

Джерело: ukr.media