Дослідники назвали основні фактори, які викликають передчасне старіння організму

29 Грудня 2018 09:30

Вчені вивчили генетичні та фізіологічні чинники, а також особливості стилю життя, які можуть викликати передчасну смерть.

Старіння людини – це біологічний процес поступової деградації частин і систем організму людини. Фізіологічні зміни, які відбуваються в тілі людини з віком, в першу чергу виражаються в зниженні біологічних функцій. Вони зазвичай супроводжуються психологічними і поведінковими змінами та включають в себе погіршення загального стану здоров’я.

Вчені з Імперського коледжу Лондона та Італійського інституту геномної медицини заявили про те, що їм вдалося визначити основні фактори, які викликають передчасне старіння організму.

У ході дослідження вчені вивчили дані 2239 осіб і оцінили зв’язок їх біологічного віку з майже 100 тисячами різних факторів. Для цієї мети був проведений регресійний аналіз даних, отриманих при вивченні зразків за допомогою спектроскопії ядерного магнітного резонансу та рідинної хромато-мас-спектрометрії.

У результаті дослідники встановили, що біохімічні фактори старіння корелюють з надмірною вагою або ожирінням, депресією і алкоголізмом. Крім того, вчені з’ясували, що гіперметілірування ДНК, яке є одним з маркерів старіння, пов’язане з посттравматичним стресовим розладом, тривожністю та надмірним вживанням алкоголю.

Джерело: ukr.media