Суд відмовився видалити статтю про корупцію Пашинського на ринку озброєння

9 Січня 2019 10:25

Господарський суд Києва відмовився на вимогу польської компанії Wtorplast зобов’язати журнал “Новое время” видалити статтю про корупцію при закупівлі бойових машин піхоти (БМП) для української армії.

Про це передають Українськi Новини з посиланням на рішення суду.

У зазначеній статті в корупції викрили народного депутата Сергія Пашинського(фракція “Народний фронт”) і його сина. Нардеп назвав публікацію такою, що спрямована на підрив обороноздатності країни. А головний редактор журналу Віталій Сичзаявляв, що представники депутата погрожували йому через цю статтю.

Зазначається, що в статті йдеться про можливу корупційну складову при закупівлі БМП у 2016-2017 роках Житомирським бронетанкових заводом.

Підприємство купувало списані з озброєння БМП-1 1980-х років випуску у польської компанії Wtorplast. Вона ж, в свою чергу, спочатку купувала їх у чеської компанії Excalibur Army по 20-25 тис. євро за одиницю – тобто за ціною металобрухту, згідно з документами, наявними в розпорядженні журналу. Україні ж при цьому одна БМП вартістю обходилася в 205 тис. доларів.

Компанія Wtorplast назвала наведену в статті інформацію помилковою і зажадала від журналу зокрема видалити всі згадки про неї. Однак, суд відмовив у задоволенні всіх позовних вимог.

Раніше повідомлялося, що госкоцерн “Укроборонпром” переплачує польській компанії 76,5 тис. доларів за кожну закуплену БМП.

http://ua1.com.ua/society/sud-vidmovivsya-vidaliti-stattyu-pro-korupciyu-pashinskogo-na-rinku-ozbroennya-50466.html