Конституція України та стандарти ЄС: в Ірпені у фіскальному університеті політик Микола Томенко прочитав лекцію

4 Лютого 2019 12:16

В Ірпені, у Національному університеті державної фіскальної служби України студенти зустрічалися з відомим українським політиком та громадським діячемМиколою Томенком.

Захід ініціював директор Навчально-наукового інституту права Василь Топчій. Він проводиться у рамках відкритого лекційного заняття з навчальної дисципліни “Кримінально-правові стандарти ЄС”.

Доктор юридичних наук, професором КНУ ім. Тараса Шевченка Микола Томенко є автором численних наукових статей, ініціатором всеукраїнської акції “7 чудес України”. Темою його лекції була “Розвиток конституційного ладу в межах стандартів ЄС”.

Лектор ознайомив студентів з головними засадами розвитку конституційного ладу України, становлення історії конституціоналізму.

А також торкнувся проблем, пов’язаних із внесенням змін до Конституції, проаналізував основні етапи розвитку державності та правотворчих процесів у нашій країні.

Томенко акцентував увагу присутніх на умови курсу України на європейську інтеграцію та висвітлення демократичних змін, які б дозволили нашій державі стати повноправним членом Європейського Союзу.

Окрім того, науковець презентував свою книгу “Україна: історія Конституції”. Студенти брали участь у дискусії та обговоренні питань конституціоналізму.

https://www.irpin.online/konstytutsiya-ukrayiny-ta-standarty-yes-v-irpeni-u-fiskalnomu-universyteti-polityk-mykola-tomenko-prochytav-lektsiyu/?fbclid=IwAR32KUGH-szxyPAzTeAjHcYw9E1U6MwPMzf4sw6LTiZ8c8mo3mvV0EX2UpU