Помилки при прибиранні будинку, які шкодять нашому здоров’ю

22 Лютого 2019 10:12

З цієї статті ви дізнаєтеся про найпоширеніші помилки при прибиранні будинку і зможете перевірити, чи все ви робите правильно.

Похвально, якщо ви любите наводити порядок в будинку і постійно тримати його в чистоті. Ця звичка, безумовно, знижує ризик заразитися різними інфекціями. Проте в процесі прибирання людина може допускати помилки, які можуть негативно позначитися на її здоров’ї, інформує Ukr.Media.

Одна ганчірка на все

Вкрай небезпечно використовувати одну ганчірку для всіх кімнат і предметів. Таким чином, ви поширюєте мікроби по всій кімнаті. Виділіть ганчірки для кожної цілі. Приміром, не можна протирати поверхні в залі ганчіркою, якою ви щойно прибирали ванну кімнату. Крім того, як можна частіше замінюйте їх новими.

Використання спеціального віника для прибирання пилу

У фільмах ми часто бачимо, як домробітниці скидають пил з різних предметів в кімнаті за допомогою особливої щітки. Тим не менш, фахівці визнають цей винахід неефективним. Пил в приміщенні не прибирається, а лише переміщається з одного місця на інше. Краще всього користуватися спеціальними серветками, зробленими з мікроволокон, що чіпляють частинки пилу.

Полоскання обробної дошки у воді

Багато хто з нас миє обробні дошки за допомогою звичайної губки, змоченої в миючому засобі, і води. Але цього недостатньо, щоб повністю очистити цю поверхню. У дошках є щілини, очистити від бруду можна, якщо натерти дошку ганчіркою, змоченою в оцті, лимоні або солі.

Ігнорування при прибиранні дверних ручок та кранів

Як правило, ручки вікон, дверей та крани, як на кухні, так і у ванній кімнаті, очищаються досить рідко, оскільки потребують найменшу увагу. Тому подібні предмети можуть стати розсадником мікробів. Це стосується і сміттєвого відра. Його необхідно ретельно мити не рідше 1 разу в тиждень.

Колекціонування крихт і пилу на клавіатурі

Частинки пилу і безліч крихт потрапляє в щілини клавіатури будь-якого власника, навіть тих, хто не має звички їсти перед екраном комп’ютера. Тому не забувайте періодично очищати цей предмет.

Застосування кухонних губок протягом тривалого часу

На цьому предметі може зберігатися велика кількість мікробів, якщо забувати їх регулярно мити і міняти на нові. Щоб очистити губку, краще всього намочити і помістити її в мікрохвильовку на 1 хвилину, або замочити на всю ніч в суміші солі, лимону і води.

Джерело: ukr.media