3 продукти харчування, які помилково вважаються корисними

26 Лютого 2019 08:39

Знежирені продукти

Про шкоду знежирених продуктів говорилося вже неодноразово. Виявилося, тут присутній маркетинговий хід. Фахівці з’ясували, що ті товари, на яких написано «знежирений» продаються набагато швидше.

Однак це не говорить про їх користь. Згідно з дослідженнями, люди, які вживають їжу з великим відсотком жиру, з меншою ймовірністю будуть страждати на діабет.

Сік з пакетів

Крім того, ще одним продуктом, в чудодійну силу якого продовжують вірити громадяни, є сік з пакетів. Експерти заявили, що такі соки помилково вважати корисними. Вся справа в процесі приготування.

Незважаючи на те, що фрукти, з яких повинен виготовлятися такий сік, корисні, вони мають мало спільного з кінцевими продуктом. У момент, коли з фруктів видаляється шкірка і насіння, видаляються також і корисні волокна, які відповідають за уповільнення поглинання цукру.

Через це у людини швидше починає викидатися інсулін – дана ситуація цілком може призвести до розвитку діабету. Більш того, якщо в соку високий відсоток калорійності, але невеликий об’єм, це призводить ще й до помилкової ситості, від чого страждає режим харчування.

Дієтичні газовані напої

І останнім продуктом, який виявився шкідливим для організму, є дієтичні газовані напої. Вони досить популярні через свою низьку калорійність. У деяких виробників є навіть спеціальні лінійки серед товарів.

Проте експерти попереджають, що, оскільки у ці продукти не додають цукор, а його замінник, це негативно впливає на роботу мозку і здатне привести до захворювань серця і шлунково-кишкового тракту.

Джерело: https://ukr.media