Гранатовий сік допоможе вам позбутися гіпертонії

28 Лютого 2019 10:15

Все більше людей страждає від гіпертонії і змушені регулярно приймати таблетки, які допомагають тиску не підвищуватися. Тим не менш, це може негативно позначитися на роботі багатьох органів. Чи безпечна альтернатива ліків? Насправді існує простий і смачний спосіб вирішити проблему. Щоб знизити артеріальний тиск, необхідно пити гранатовий сік, інформує Ukr.Media.

Такий ефект при вживанні гранату виявили вчені з Великобританії. Під час чотиритижневого дослідження добровольці мали щодня вживати не менше 500 мл гранатового соку. Через місяць практично всі учасники повідомили про нормалізацію свого тиску. Крім цього багатьом з них вдалося знизити вагу.

У гранаті міститься високий рівень вітаміну С і ліпопротеїнів, які володіють цілющими властивостями. Крім того в ньому присутній більше ніж в будь-якому іншому фрукті такий антиоксидант, як поліфенол. Його рівень в три рази вищий, ніж у келиху вина або чашці зеленого чаю.

Гранат знижує рівень холестерину і товщину життєво важливих сонних артерій, завдяки чому знижується кров’яний тиск. У ньому також містяться корисні калій, натрій і фолієва кислота, які підтримують здоров’я серця і зміцнюють імунну систему.

Найкраще вживати сік, приготовлений самостійно. Такий напій буде максимально натуральним і корисним для здоров’я. Якщо ви вживаєте куплений сік, перевірте, щоб у ньому був мінімальний вміст цукру.

Однак, як і будь-який інший фрукт, гранат має свої протипоказання. Особливо обережним потрібно бути, якщо ви паралельно вживаєте ті або інші лікарські засоби. Гранат має свої особливості при взаємодії з певними типами ліків. Тому обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

У разі якщо варіант з гранатом вам не підійшов, його можна замінити журавлинним соком. Ця ягода збільшує загальний кровоток по венах, і розширює кровоносні судини, знижуючи ризик підвищення артеріального тиску. У журавлині, як і в гранаті, містяться поліфеноли, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Джерело: https://ukr.media