В Чорному Острові створюють парк скульптур за байками Глібова

1 Березня 2019 13:11

Цьогоріч до ярмаркування планують залучити майстрів дерев’яних скульптур з усієї України. Фото: Анатолія Бєлєванцева

В селищі Чорний Острів, що у Хмельницькому районі, взялися за створення парку дерев’яних скульптур за байками Леоніда Глібова.

«Оскільки відомий байкар тривалий час жив у Чорному Острові, і це були роки його плідної творчості (в Чорному Острові він написав 72 байки і 4 пісні), тож, розвиваючи культурний напрямок селища, не оминаємо і цей цікавий момент. Хочемо створити парк скульптур за байками Леоніда Глібова. Одну скульптуру – з відомої байки «Щука» – уже встановили. Її виготовили майстри, які минуло річ відвідували селище під час фестивалю», – розповідає Анатолій Бєлєванцев, головний спеціаліст з відділу освіти, культури, молоді та спорту Чорноострівської селищної ради об’єднаної територіальної громади.

Додає, що минулого року в Чорному Острові Всеукраїнський фестиваль народної творчості та ремесел «Чорноострівський ярмарок» провели вперше.

«Це не випадково, адже свого часу Чорний Острів був другим після Кам’янця-Подільського містом, де влаштовували величезні ярмарки. Їх, завдяки Магдебурзькому праву, було аж дев’ять. Тож ми взялися відроджувати цю традицію ярмаркування», – каже Анатолій Бєлєванцев.

Зазначає, що цьогоріч дійство відбудеться знову, тож до ярмаркування планують залучити майстрів дерев’яних скульптур з усієї України, які, проводячи майстер-класи з різьби по дереву, виготовлятимуть скульптури за Байками Глібова для парку.

Ірина ОЛІЙНИК

Джерело: //ye.ua