Вчені встановили нові корисні властивості волоського горіха

1 Березня 2019 11:11

Фахівці відзначили, що волоські горіхи треба їсти обов’язково – така звичка захищає від хвороб серця, раку та старечого недоумства.

Вчені з Університету Луїзіани (США) встановили, що щоденне вживання волоських горіхів навіть у невеликій кількості збільшує рівень протизапальних бактерій в кишечнику, тим самим зміцнюючи здоров’я в цілому.

За словами дослідників, волоським горіхам немає рівних за вмістом жирних кислот Омега-3: в таких горіхах їх міститься 2,5 г на одну унцію (28 г). Також у них дуже багато білка і харчових волокон. Вчені ставили дослід на щурах, і він показав, що волоські горіхи впливають на організм як пробіотики, стимулюючи зростання корисних бактерій, які оздоровлюють травну систему.

“Горіхи збільшують різноманітність бактерій в кишечнику. Навіть невелика їх кількість підвищує рівень протизапальних бактерій. Наша кишкова флора пов’язана з багатьма аспектами здоров’я, включаючи старіння, артрит, депресію, злоякісні пухлини, хвороби серця”, – заявили автори проекту.

Згідно з їх висновками, жменю волоських горіхів потрібно їсти щодня. 14 волоських горіхів в день покращують здоров’я травної системи, зменшують ризик розвитку судинних хвороб, раку і деменції. Цей ефект вчені пов’язують саме зі здатністю горіхів стимулювати зростання дружніх бактерій в кишечнику. Втім, вчені відзначають і те, що необхідна більша кількість клінічних досліджень для розуміння згаданих вище оздоровчих ефектів від поїдання волоських горіхів.

Джерело: ukr.media