Микола Томенко: політична позиція всіх диктаторів -“хто не за нас, той проти нас”. Наша позиція – “хто не проти нас, той за нас”

4 Березня 2019 12:14

Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі телеканалу “Перший Західний” розповів чому сьогодні так важливо під час виборів не допускати помилок минулого.

“В плані організації і ведення передвиборчої кампанії команда кандидата Анатолія Гриценка, якого наша політична сила підтримала на президентських виборах, пішла зовсім іншим шляхом, який не допускає тяжких помилок минулого.

На мою думку, сьогодні надважливо політикам погрупуватись бодай в ідеологічних нішах і в цих командах пропагувати цінності, стратегію, важливі програмні речі, підібрати команду, а вже потім визначити кандидата в президенти. Власне, так ми і зробили, назвавши проект “Український Президент 2019″, яку підтримав і нинішній кандидат в президенти Анатолій Гриценко”.

Політик пояснив чому сьогодні важливо об`єднуватись заради України, а не проти когось.

“Мене лякає той факт, що президенти змінюються, а домінанта об’єднуватись проти когось чи чогось – перемагає. Лінія “якщо ви проти Порошенка, то ви за Путіна” – катастрофічна. Такими методами користувались такі диктатори, як Сталін, Гітлер і Путін – “хто не за нас, той проти нас”.

Ми тримаємось діаметрально протилежної позиції – “хто не проти нас, той за нас”. Моя ідея та ідея нашої команди полягає в тому, що любов до України, а не ненависть до ворогів, повинна об`єднувати. На цій спільній платформі ми сьогодні розповідаємо людям які цінності ми сповідуємо – ми українська, демократична, проєвропейська, опозиційна команда. Червоними лініями для нас є люди Путіна, влада та олігархат. Сюди також слід включити й клоунів та несерйозних людей, оскільки ми говоримо про професіоналізацію країни, де на місцях мають працювати компетентні люди. Я противник того, щоб в політику приходили люди, яких ми маємо вчити”.