В бібліотеці ім. М. Максимовича вручили нагороду «Читач року»

27 Березня 2019 09:36

Минулої п’ятниці в стінах головного корпусу Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича зібралось чимало  гостей з усієї України. Приводом для такої масштабної зустрічі стала церемонія нагородження переможців Всеукраїнського фестивалю Читач року 2018, який цього разу наша Бібліотека на чолі з директором Олегом Сербіним проводила вже вдруге.

Спеціальними відзнаками було нагороджено найкращих читачів – понад 30 студентів, аспірантів та викладачів Київський національний університет імені Тараса Шевченка (офіційна). Також почесні дипломи отримали 65 переможців з університетських бібліотек інших вищих навчальних закладів нашої держави. Окрім того, було відзначено 10 преміантів у спеціальних номінаціях, серед яких головний лікар Центр дитячої кардіології і кардіохірургії, заслужений лікар України Володимир Жовнір, голова правління ПРАВЕКС БАНК Тарас Кириченко, журналістка та телеведуча Світлана Леонтьева, олімпійська чемпіонка з біатлону, заслужений майстер спорту України Олена Підгрушна, заслужений артист України, актор Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка Піскун Павло, , народна артистка України, акторка Національного академічного театру імені Івана Франка Наталія Сумська.

Нагороду також отримав лідер Громадського руху «Рідна країна», політик і громадський діяч Микола Томенко.
“Я дякую керівництву бібліотеки за таку чудову ініціативу. Наша команда «Рідної країни» завжди підтримувала бібліотечну справу, оскільки ми вважаємо їх останнім безоплатним прихистком для духовного та інтелектуального розвитку та людського спілкування, особливо для людей, які живуть в сільській місцевості та невеличких містечках. Щороку ми організовуємо десятки заходів по всій Україні і цей конкурс наш фонд «Рідна країна» теж активно підтримав. До речі, моя найбільша нагорода — а я принципово не отримував жодних державних нагород — відзнака від Української бібліотечної Асоціації «Друг бібліотек», тепер до неї можна додати й «Читач року».

Джерело: http://ridna.ua/