Цей день в історії Хмельниччини: 28 березня

28 Березня 2019 10:15

У 1987 цього дня в Камянці-Подільському відкрили перший обласний Будинок пропаганди пам’яток історії та культури. Першим завідувачем став Олег Шуварський. У травні цього ж року у ньому провели пленум Спілки архітекторів України, а в грудні – республіканський фестиваль аматорських фільмів.

28 березня 2011 року Хмельницький відвідали делегати з Польщі. Заступники голови облдержадміністрації зустрілися з Генеральним Консулом Республіки Польща Кшиштофом Свідереком. В ході розмови того дня були визначені сфери польських інвестицій у Хмельницьку область. А також залучення польських інвесторів на будівництво санаторно-оздоровчих закладів на Державному курорті «Сатанів» та питання запровадження туристичного автобусного маршруту «Хмельницький – Варшава», «Кам’янець-Подільський – Варшава».

Цього дня у 2011 стало відомо що короткометражний фільм хмельничанина Тараса Боднарука став фіналістом кінофестивалю «РАНОК», в номінації «Кращий ігровий фільм». Фільмування відбулись в Кам’янці-Подільському в серпні 2010 року.

У 2013 році 28 березня сайт «Є» писав про досягнення хмельницької школярки Христини Ганзюк. Вона стала першою на національному етапі міжнародного конкурсу, представивши на розгляд журі індивідуальний проект у категорії «хімічна інженерія». Він був визнаний одним із двох найкращих проектів Всеукраїнського конкурсу «Intel-ЕкоУкраїна-2013» – національного етапу Міжнародного конкурсу Intel ISEF 2013. Таким чином хмельничанка отримала право представляти Україну на фіналі Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів I-SWEEEP-2013, в США у місті Х’юстоні.

У 2014 році цього дня хмельничанин Руслан Сідлецький став шестиразовим чемпіоном Європи з паверліфтинг в окремих вправах та багатоповторному жимі за версією міжнародної федерації GPF/GPA.

Юна МІТРАШКО

Джерело: ye.ua