У центрі Хмельницького з’явилася двометрова пачка гречки

29 Березня 2019 09:41

Муляж встановили, як заклик не продавати свій голос на виборах.

Гігантський банер у вигляді пачки гречки встановили  28 березня, на майданчику перед кінотеатром Шевченка. У Хмельницькому акція відбулася у рамках інформаційної кампанії «Твій голос», ініціаторами виступили місцеві студенти та активісти.Першими двометрові муляжі розмістили поблизу кількох університетів в Києві. Тепер відомий в Україні символ підкупу виборців з’явився і в Хмельницькому. За словами активістів, акцію організували, щоб мотивувати молодь не продавати свої голоси.

«Ряд громадських організацій започаткували інформаційну кампанію, яка спрямовує молодь брати участь у виборах. Банер гречки – символ підкупу виборців, він має нагадати молоді про юридичну та кримінальну відповідальність за продаж і купівлю голосів», – розповіла керівник підрозділу ГО “Українська асоціація студентів” у Хмельницькій області Анна Левшун .

На встановленій конструкції розміщена інформація щодо кримінальної відповідальності за торгівлю голосами на виборах. Згідно чинного законодавства, за продаж або купівлю голосів може загрожувати штраф або обмеження волі на строк до двох років.

Даша ПАСТЕРНАК

Джерело: ye.ua