Міжнародний день птахів — відзначають 1 квітня

1 Квітня 2019 11:57

Свято виникло в США в 1894 році. Незабаром його почали масово проводити у всіх штатах, а потім і у Європі.

Охорона навколишньої нас біосфери – потрібна і благородна справа. На жаль, наш біологічний вид є загрозою для багатьох інших видів. Зокрема – для пернатих, які складають значну частину земної фауни. Багато тисяч видів птахів були винищені людьми і, хоча сьогодні цей процес сповільнився, але не зупинився. І багато видів птах і зараз знаходяться під реальною загрозою повного зникнення. Тому будь-які заходи, що вживаються для збереження максимальної різноманітності життя на планеті, повинні тільки вітатися суспільством, так само як і обговорювана, сьогодні дата, інформує Ukr.Media.

Історія

Безпосередня установа Міжнародного дня птахів, всесвітнього екологічного свята, відноситься до 1894 року. Вперше відзначати його почали в США, однак завдяки засобам масової інформації цей звичай швидко поширився по світу. Сьогодні свято є частиною розробленої програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Вибір дати обумовлений тим, що саме до цього дня до місць свого проживання повертаються перелітні птахи.

Палітра акцій, що проводиться в цей день багата і різноманітна. Участь у заходах беруть люди всіх віків, які небайдужі до проблеми збереження природи. Частина акцій проходить організовано, а хтось виявляє індивідуальну ініціативу:

  1. Триває благоустрій зони мешкання водоплавних птахів.
  2. Виготовляються і вивішуються шпаківні, голуб’ятники, інші різновиди будиночків для птахів і годівниці.
  3. Для дітей проводяться тематичні екскурсії, класні керівники та вчителі предметники організовують для своїх підопічних майстер-класи відповідної тематики.
  4. Проводяться виставки фото та живописних робіт, присвячені темі обговорюваного свята.
Джерело: https://ukr.media