Цей день в історії Хмельниччини: 1 квітня

1 Квітня 2019 11:31

У 2014 році 1 квітня своїм розпорядженням виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов провів “чистку” серед голів райдержадміністрацій Хмельницької області. Одразу дев’ятеро голів районних державних адміністрацій були звільнені 1 квітня.

У 1992 році у Кам’янець-Подільському педагогічному інституті засновано шостий факультет – дефектологічний. На факультеті готували майбутніх соціально-педагогічних працівників спецзакладів для дітей з психологічними вадами. Нині це факультет колекційної та соціальної педагогіки та психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

1 квітня 1988 року о 10 годині 15 хвилин, Хмельницька АЕС виробила свій перший мільярд кіловат-годин електроенергії та енергоблок №1 Хмельницької АЕС вийшов на проектну потужність. А за більш як тридцятилітній термін роботи цей енергоблок продукував у енергосистему понад 200 мільярдів кіловат-годин електроенергії.Саме цьому енергоблоку належить національний рекорд «продуктивності праці» — 14 мільярдів 618 кіловат-годин електроенергії вироблено у 2016 році.

У 1935 році цього дня було створено шість округів. Центральний виконавчий комітет СРСР постановив задовольнити подання Центрального виконавчого комітету Української Соціалістичної Радянської Республіки та створити шість округів: Шепетівський, Проскурівський, Кам’янець-Подільський, Могилів-Подільський, Коростенський і Новоград-Волинський. До складу Кам’янець-Подільського округу увійшло дев’ять районів: Кам’янець-Подільський, Старо-Ушицький, Миньковецький, Ново-Ушицький, Дунаєвецький, Солобковецький, Чемеровецький, Смотрицький і Орининський.

Юна МІТРАШКО

Джерело: ye.ua