Як перевірити людину на порядність?

9 Квітня 2019 14:57

Іноді люди нас розчаровують. І найчастіше це відбувається тому, що ми очікуємо від них дій, відмінних від істинної природи людини. Мудрі люди кажуть: «Щоб не розчаруватися – не зачаровуйся». Пропонуємо п’ять способів, що дозволяють перевірити людину на порядність і уникнути розчарувань.

Спосіб перший

Дайте людині зрозуміти, що своїми діями вона доставляє незручності іншим людям

І подивіться на її реакцію. Наприклад, ви обоє під’їхали до театру на автомобілях. Не важливо, як припаркувалася людина – скажіть її, що вам незручно паркуватися із-за того, як вона залишила машину. У 90% випадків ви почуєте відмовки: по-іншому було не стати, бордюр заважає заїхати далі із-за низької посадки автомобіля, і взагалі – переставити його вона вже не встигне – тому що скоро пролунає третій дзвінок, і в зал буде не потрапити, і так далі, і так далі. Однак є відсоток людей, які після ваших слів відчують незручність і постараються виправити ситуацію – не вдаючись в подробиці про те, наскільки саме вам із-за них незручно, і не намагаючись виправдатися. Порядна людина відчуває себе некомфортно, знаючи, що порушила чиїсь інтереси, інформує Ukr.Media.

Спосіб другий

Позичте людині гроші

Це найпростіший спосіб. Багато дружніх стосунків розпалися після простої історії з грошима, коли взяли позику і зникали з поля зору, ігноруючи дзвінки та уникаючи будь-якого контакту. Гроші – важливе мірило стосунків. Нехай це звучить не дуже піднесено, але у світі, де майже все продається і купується, гроші – показник багатьох людських якостей.

Спосіб третій

Запросіть людину в ресторан

Зверніть увагу на те, як вона спілкується і тримає себе в спілкуванні з офіціантами. Порядна людина ставиться з повагою до всіх людей, незалежно від роду їх діяльності і рівня освіти. Якщо помітите найменший прояв зарозумілості – перед вами людина з червоточиною.

Спосіб четвертий

Наділіть людину владою

Не треба висувати її кандидатуру на пост президента. Якщо мова йде про вашого підлеглого – підвищіть його на посаді, наділивши правом впливати на чужу професійну долю. Порядність керівника вимірюється його ставленням до нищестоячих співробітників. Якщо помітите хоча б один рух на шкоду його підлеглих, значить, тест людина не пройшла.

Спосіб п’ятий

Спровокуйте екстрену ситуацію

Інсценувати власне викрадення не варто. Але зателефонувати людині і тривожним голосом попросити, наприклад, прямо зараз зробити якусь дію, що вимагає витрат часу або відпрошування з роботи – цілком допустимо. Порядна людина здатна пожертвувати багато чим заради іншої – не обов’язково близького друга або родича.

Порядність – це прагнення зробити світ кращим. І, заради справедливості, відзначимо, що перевірка людини – саме по собі бажання не дуже порядне. Адже якщо ви тестуєте когось, значить, ви йому не довіряєте. Перш ніж розпочинати такий тест-драйв, подумайте, як це характеризує вас самих. Може бути, тоді й необхідність у задуманому відпаде сама собою.

Джерело: /ukr.media