Микола Томенко: що буде з Верховною Радою після виборів?

19 Квітня 2019 14:09

Український політик та громадський діяч, лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко розповів, що буде із Верховною Радою в разі можливої перемоги кандидата Володимира Зеленського. Про це він розповів в інтерв’ю Politeka.

“Вірогідність перемоги Зеленського дуже висока… Його перші випробування після виборів – це  відносини з Верховною Радою України – тут, мені здається, у нового президента є дві альтернативи – перша –  змусити парламент ухвалити 5-10 законопроектів, які він обіцяв ухвалити. Така співпраця буде означати, що вибори у нас будуть планові – 31 жовтня. Якщо Рада не погоджуєтся приймати закони, а це – новий виборчий закон, зняття депутатської недоторканності, тимчасові слідчі комісії для процедури імпічменту, незаконне збагачення – тобто набільш резонансні речі. Якщо Верховна Рада не згодиться за них голосувати – у мене лише один варіант розвитку подій – довчасні вибори… Тобто альтернатива в Україні є така – або планові вибори 31 жовтня за новим виборчим законом з відкритими списками або дочасні вибори за старим законом, і ці вибори пройдуть в кінці липня”, – розповів Томенко.

https://znaj.ua/politics/227100-tomenko-rozpoviv-shcho-bude-z-verhovnoyu-radoyu-pislya-viboriv-spravzhnye-viprobuvannya?