МИКОЛА ТОМЕНКО: ДУРНІВ ДОЧАСНО ВТРАТИТИ НЕДОТОРКАННІСТЬ НЕМА

2 Травня 2019 09:54

Так лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко пояснив затягування оголошення дати інавгурації Верховною Радою.
Нагадаємо, що сьогодні 30 квітня оголошено офіційні результати виборів Президента України.

“Справа в тому, що деякі провладні речники – знані фахівці в галузі орального політичного жанру проговорилися, мовляв, дурнів дочасно втрачати депутатську недоторканність зокрема, та владу загалом, не має, тому можна почекати до 27 травня, щоб не було підстав для розпуску ВР, тим паче є законний час до 30 днів!”

Політик також звернув увагу, що Верховна Рада вчергове влаштувала собі позапланові вихідні.

“Як відомо, Верховна Рада розійшлася на неформальні канікули до 14 травня. Цікаво, що у відповідності з розпорядженням Кабінету Міністрів робочими днями до 14 травня є 2, 3, 6, 7, 8, 10, 11, 13 травня, а згідно постанови ВР депутати працюють з виборцями 2 і 3 травня на цьому тижні й 6, 7, 8, 10, 11 травня працюють у комітетах, комісіях та фракціях на наступному тижні.”

Микола Томенко наголосив, що в критичний для країни час суспільство має оцінити поведінку депутатів та Уряду загалом.

“Що ми маємо зараз? Більшість «воюючого парламенту» перебуває в “закордонних виборчих округах”. Цікаво також спостерігати за Коаліційним Урядом Гройсмана, який готовий “жертовно” керувати нами й надалі. А Порошенко вже розпочав нову передвиборчу кампанію на наші бюджетні кошти.”

Лідер Громадського руху “Рідна країна” підкреслив, що Верховна Рада має можливість встановити антиректорд по затякуванню оголошення дати інавгурації.

“ВР ухвалювала протягом останніх 15 років такі рішення про проведення інавгурацій:
– Віктора Ющенка – на 13 день після оголошення офіційних результатів;
– Віктора Януковича – на 11 день (рішенням ВАС було призупинено оголошення офіційних результатів з огляду на розгляд судового позову Ю. Тимошенко);
– Петра Порошенка – на 5 день! Виглядає таким чином, ніби депутати готові встановити новий антирекорд лише заради того, аби дочасно не втратити недоторканність.”

Джерело: ridna.in.ua