8 травня – День Марка Ключника: традиції, обряди та прикмети

8 Травня 2019 10:49

Як провести день за традицією, щоб гроші потекли до вас рікою?

8 травня у православному світі згадують апостола і євангеліста Марка. У народному календарі дата отримала назву день Марка Ключника, Марків день, інформує Ukr.Media.

Хто такий святий Марк?

Народився Марк в Єрусалимі в I столітті і був найближчим сподвижником апостолів Петра і Павла, разом вони проповідували Слово Боже. Марк написав Євангеліє і заснував християнське училище в Олександрії.

За свою діяльність був сильно побитий язичниками, в результаті чого помер. А коли вони хотіли спалити у вогнищі його тіло, то почався землетрус.

Обряди й традиції цього дня

Марка прозвали в народі Ключником, бо за повір’ям у нього є диво-ключі, якими відкривається небесна комора зі зливами і грозами. До цього дня вже було дуже тепло і наші предки в молитвах зверталися до Марка, щоб він послав на землю дощ для поливу засаджених полів і городів.

Дізнайтеся, що треба зробити сьогодні, щоб у ваш будинок потекли грошові потоки

8 травня у наших предків вважався сприятливим днем у фінансовому плані. Згідно з прикметами сьогодні не потрібно собі ні в чому відмовляти. Люди вірили, що чим більше витратиш грошей, тим швидше і більше прийде натомість. Тому відправлялися на ярмарки або до лавки, вибирали вподобані речі і не скупилися.

Якщо хочете, щоб у ваш будинок гроші полилися рікою, влаштуйте сьогодні похід по магазинах і велику закупівлю. Можете навіть спеціально підлаштувати під цей день і скласти цілий список необхідних покупок, щоб максимально витратитися саме 8 травня.

Протягом століть перевірено і багато інших прикмет, дотримання яких точно зробить вас багатшими і благополучними.

1. Чітке планування

Запам’ятайте найважливіше «золоте» правило — гроші приходять лише до тих, хто їх любить. На перший погляд здається, що всі люди люблять гроші. Але це не так. Той, хто їх цінує по-справжньому, не стане бездумно розбазарювати направо і наліво.

Зауважте, що більшість багатих людей вміють з ними поводитися дбайливо, планують свої витрати і доходи. А тим, хто постійно позичає і живе від авансу до зарплати, коштів завжди бракує.

Тому, перш за все, навчіться чітко розподіляти, що вам необхідно купити, в першу чергу, які покупки можуть почекати до наступного місяця, а без чого взагалі можна обійтися. Як тільки навчитеся поважати гроші, так вони і почнуть додаватися.

2. Спілкування із багатими людьми

Намагайтеся спілкуватися з успішними людьми. По-перше, вони тверезо мислять, можуть підказати щось корисне. Ви будете спостерігати за ними, і вчитися на їх прикладі розумного поводження з фінансами. По-друге, навколо таких людей переважає грошова аура, яка буде частково впливати і на вас.

3. Чистий дім

Для залучення в будинок багатства величезну роль відіграє чистота житла. Гроші не течуть туди, де брудно і все захаращене старими непотрібними речами. Не забувайте і не лінуйтеся регулярно проводити генеральні прибирання, щоб все сяяло, особливо вікна.

Періодично переглядайте шафи і полиці, викидайте або роздавайте те, що у вас залежалося і не користується попитом протягом року.

Кілька дрібних порад

Заведіть акваріум із золотими рибками.

• Посадіть грошове дерево.

• Фінансову гармонію забезпечить невеликий кімнатний фонтан.

• На Сході обов’язковим талісманом грошового процвітання вважається запах фруктів. Використовуйте фруктові освіжувачі повітря і олії для аромалампи.

Купюри і монети повинні жити в красивому гаманці. Якщо грошовий будиночок у вас має поганий вигляд, не скупіться на новий.

Народні прикмети 8 травня

Висока й крута веселка в небі 8 травня передвіщає хорошу погоду на найближчі дні, а низька і полога — до негоди.

Якщо до дня Марка яблуні не зацвіли, значить, в цьому році врожаю яблук не буде.

Джерело: https://ukr.media